Äntligen har jag fått svart på vitt …

Trasmatten i mitt hjärta 

Egentligen randigt i alla de färger och material. Jag ÄR trendig och har väl alltid varit det! 

Det handlar om trasmattan. I min tidigare, idag, nämnda morgontidning ges en bostadsbilaga ut varje tisdag och där var rubriken på första sidan, Ständigt trendig. Sedan fortsätter det, Trasmattan är tillbaka- om den nu någonsin varit borta. Trasmattan verkar vara ständigt trendig 

Det känns skönt att höra, för mitt hem består av trasmattor i alla de färger, material och storlekar. Jag har ett lager i förrådet och jag har tillgång till hur mycket trasmattor som helst. Jag kan inte gå och köpa en ny matta bara för att den nuvarande blivit gammal och nött samtidigt som jag behöver något nytt. Det är bara att plocka ur lagret och välja en ny eller åka till min kära mamma som har vävt mattor i parti och minut. Jag kan känna igen den där klänningen mamma sydde åt mig när jag var liten, gardinen som jag köpte till mitt första egna hem. I varje matta finns det ett minne av något. Det viktigaste är dock att det är min mamma som har klippt och vävt alla dessa mattor.  

När man idag ser alla läckra mönster och designade mattor känner jag ibland att den skulle jag vilja ha och är många gånger beredd att öppna plånboken och köpa den. Jag vet egentligen inte om det är det sentimentala eller ”snålheten” som kommer fram i sista stund.  

Det här med mattor är också ett lite roligt kapitel i mitt liv med min sambo. Under hela den tid vi har träffats har han tittat på mattor. Han behövde ny matta och vi har tittat på otaliga mattor i oändligt många butiker, men något köp har det aldrig blivit. Jo förresten, en hallmatta har han inhandlat under vår tid ihop. Nu när vi efter många år har slagit ihop våra påsar, mera säckar, så behöver han ju inte ensam ta beslutet och jag har ju mattor!  

I alla fall så är jag helt klart nöjd över artikeln i bilagan. Speciellt på grund av de kommentarer jag hörde för drygt ett år sedan –Trasmattor kan väl ingen människa ha idag det hade man ju på mormors tid! (varför är det egentligen fel för att man hade det på hennes tid?) Det var fult och framförallt omodernt och inte trendigt. Det var ganska mycket diskuterande om detta och jag som är nöjd med mina trasmattor kunde inte förstå hur någon kan vara så dömande för ett par trasmattor. Det är väl så att antingen hatar man dem eller så älskar man dem. Själv har jag ett mycket neutralt förhållande till trasmattor förutom mina egna  som har ett stort personligt värde för mig.  Jag är inte heller någon som går på trender, visst påverkas jag av utbudet men inte för att det är trendigt utan för att jag gillar det och tycker att det är vackert. 

Tänk vad mycket man kan skriva om trasmattor bara det gör ju trasmattan värd sin vikt, och lite till eftersom den är så pass lätt, i guld. 

Margareta på G, som fortsätter att trampa på sina TRENDIGA mattor.

Tycker om din kommentar