Ett ljushuvud eller bara intelligent?

Han verkar inte vara Götets mest intelligenta heller, Glenn Hysén, skriver en av bloggarna i en lokal morgontidning.

Götets mest intelligenta?  Intressant att veta hur han kommit fram till den slutsatsen? Hur många av dem anses som de mest intelligenta? Är det tio eller tjugo, som normalt i en topplista? Hur har han räknat ut intelligensen på Glenn Hysén?

Vi kanske ska leka lite med ordet.

I synonymordboken står det för ordet intelligentbegåvad, klok, skarpsinnig, skarptänkt, klartänkt, logisk, förståndig, smart, klyftig, klipsk, skärpt, välmöblerad i hjärnan

Vi går vidare på ordet begåvad – intelligent, talangfull, utrustad med gott förstånd, klok, skärpt

Ur ordet talangfull kan vi läsa – begåvad, lovande, skicklig

Vi plockar vidare ordet skicklig och finner följande – duktig, kunnig, erfaren, styv, driven, förfaren, konstfärdig, konstfull, kompetent, sakkunnig, habil, durkdriven, smart, säker, slängd, haj, fena

Jag påstår med allt detta sammantaget att Glenn Hysen var och är en duktig, erfaren, styv, kunnig driven förfaren, konstfärdig, konstfull, kompetent, sakkunnig, habil, durkdriven, smart, säker, slängd, haj, fena på fotboll. Han är en av de mest lyckade i Götet och även i Sverige. En mycket intelligent person med andra ord.

Jag funderar över hur många som fått försvara Sveriges färger genom åren, i %, går det att räkna från ursprunget eller blir det i promille? Bloggskrivaren själv är väl mest känd för att ha deltagit i någon såpa på T´V där det gäller att utmärka sig ordentligt, oftast utan  hjärna, för tillfället i alla fall.

Som avslut
Det fordras inte mycket begåvning för att se det som ligger rakt under ens näsa, men rätt mycket av samma vara för att veta vart man ska rikta näsan. –WH Auden

Margareta på G som ser intelligens som ett otroligt vitt begrepp

Ett svar på “Ett ljushuvud eller bara intelligent?”

  1. intelligent är den som fattar att inte spotta i motvind och äter ärtsoppa före en fest, detta är fakta i hertsön.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.