Farsdagsträning

Farsdagsträning

Den här lilla krabaten har börjat tidigt med att träna och visa glädjen över framtidens farsdagspresenter.

Världens lilla charmtroll, men ack så svår att fotografera. Det vilda, glada buset som lyser och sprudlar ur hans ögon och mun, ja, hela kroppen har jag sett förr i hans släkt. :) Moster har en del att förklara när han växer upp och börjar fundera var han får alla påhitt ifrån.

I eftermiddag har jag suttit och arbetat med några foton på honom som hans mormor ska få när hon fyller år. Jag har försökt att ringa till mostern och berätta att jag är klar, men hon svarar inte i telefon. Det är nämligen hockey på högsta nivå, Sverige – Finland på TV. Då har hon svårt att förstå att någon människa på jorden kan lyfta telefonen och försöka ringa till henne. Hon är den största idrottsfanatiker som jag känner. Det spelar ingen roll vilken idrott det är, men är Finland inblandad eller att det spelas tennis då går det inte att nå henne. Jag får anledning att senare komma tillbaka till hennes egna framgångar inom idrotten.

 

Det firas fars dag runt om i norden idag. Fars dag är köpmännens dag, men varför inte. De ska ju också tjäna pengar och att fira någon är alltid trevligt.

När mina pojkar var små var det noga med att fira både fars- och mors dag. Vi hade dubbelt firande kring tidpunkterna. Min äldsta son fyller år vid fars dag och den yngste när morsdag infaller.

 

Eftersom jag själv inte har någon far kvar i livet skulle denna dag gå ganska spårlöst förbi mig om det inte vore för att jag imorgon den 12e november för 26 år sedan låg med födslovärkar och vid den fars dagen visste hans far att han skulle bli pappa samma vecka. Eftersom min förlossning var planerad att sättas igång vid det datumet, så visste vi.

 

Grattis alla pappor för att ni har så fina barn.Margareta på G som får vänta på morsdag

2 svar på “Farsdagsträning”

  1. farsdag,oj det glömde jag bort medans jag gav direktiv till Finland hur dom skulle spela mot Sverige (landet jag älskar o hata, och på utlandsresor jag älskar att komma hem till),fint o roligt skrivet idag maggan.

  2. Hej!
    Jag kan bara gissa vem som åsyftas i inlägget. Själv har jag också dylika drag då mina favoritprogram visas. Skillnaden är att jag svarar i telefon med följande hälsning: Maja mitt i ”tv-programmets namn”. Det här brukar leda till att personen på andra sidan i luren förstår att jag inte är tillgänglig. Du kan ju tipsa personen ifråga om det.

    Vad kul att du haft glädjen att fira i dubbel bemärkelse!
    Hälsningar
    Maja

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.