Respekt ger mångfalt tillbaka

 

Respekt ger mångfalt tillbaka

Människor som inte har respekt för andras åsikter och inte kan ta emot konstruktiv kritik tappar förtroende hos mig.En del människor ställer sig alltid i försvarsställning och ger en feedback som får en att tappa hakan av förvåning.

Du kanske inte kommer ihåg vad personen svarade eller sa men du kommer alltid ihåg att du fick ett svar eller en kommentar som gjorde att personen visade all brist på respekt och bra omdöme. I fortsättningen väljer du att avstå från kritiken och istället krymper du ihop i närvaro av människan.

Jag hörde i veckan en kommentar som verkligen fick mig att må dåligt. Det var ett par vänner till mig, ett par. Hon påpekade en sak till sin man. Det var inget elakt eller negativt utan bara ett konstaterande. Som svar får hon, – dj…a gnällkärring och lite svagare dj…a mistlur. Jag blev otroligt ledsen när jag fick höra detta. Hos mig försvann all respekt för mannen och jag funderar vad han säger när inte den frun är närvarande. Hos mig förändrades min bild av honom. Eftersom detta inte var någon kritik utan bara ett konstaterande, hur reagerar han vid direkt kritik?

Mannen visste att det var så som frun sade och mest troligt var det ett känsligt ämne för honom. I stället för att hålla med tappade han allt framför ögonen på oss. Den här mannen visade ingen respekt för sin fru eller mig, istället högg han som en kobra utan att lyssna på vad som egentligen sades. En vuxen människa ska inte ha ett sådant språkbruk i kommunikationen till en annan människa. Det här var ett exempel på en man som bar sig mycket klumpigt åt i privatlivet. Det hade lika kunna vara en kvinna och i arbetslivet. Vad beror det på att en del människor alltid blir rädda när de får kritik eller ett påpekande som känns negativt för dem som person? För visst handlar det om rädsla för att ha gjort bort sig på något sätt, att inte duga? Det kan inte vara så att någon går omkring och tror på fullaste allvar att de alltid gör rätt och att inget kan förändras. Jag är inget helgon och visst använder jag språket illa mot andra ibland. Oftast handlar det om människor jag inte känner, artister, politiker. Jag gör det i smyg framför TVn. Många gånger har jag fått ändra uppfattning, när de växt i sin roll gentemot mig eller tvärtom.

Vi kan ju inte gilla alla men vi kan bete oss respektfullt.

Utan kritik och åsikter kan vi aldrig utvecklas och gå framåt i livet. Visar vi respekt och omtanke till varandra förändras vårt eget liv och vi får också bekräftelse tillbaka.

Tänk på att: Alla människor ler på samma språk.

Margareta på G som vill se mer respekt

3 svar på “Respekt ger mångfalt tillbaka”

  1. att få respekt vill alla tror jag att ge är där imot lite svårare.respekt kommer till allt som finns här i livet det går inte att säga bara ge mig medans jag är här nu.Det är något man lämnar efter sig också exe p klimat frågan.djuren och slutligen vi.Jag är vegan och har kommit på sanningen om våra igoistiska betiende. Jag vill ,njutningen man har ,äga makt.ALLT DETTA ÄR RESPEKT och de mäniskor som inte har inset vad riktigt respekt är kan bara yttrasig till en vis gränns så som de (vill).Så fallet är lite svårare
    änn man trott alla ser allt anolunda.

  2. Hej och godmorgon,
    Så klokt, så klokt. Hur många gånger har inte jag träffat personer som gör allt för att ”krympa” andra och mig. Anledningen till att de gör det handlar oftast om bristande självkänsla. Att visa respekt och omtanke för medmänniskor är viktigt.
    Hilsen
    Maja

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.