Det vardagliga och triviala

Tvättstugan en ny erfarenhet

I dag har jag påbörjat dagen med tvättstuga, det är något som är helt nytt i mitt liv.

Jag har aldrig tidigare varit beroende av att behöva boka tid för att tvätta. Faktiskt är det helt ok, än så länge. Jag vet inte hur jag kommer att klara det när jag inte arbetar deltid och sitter hemma en del av tiden.

Nu ringer timern så det är dags att gå ner och överföra tvätten från en maskin till en annan……då var det klart. Nu gäller det att ställa in timern så att jag inte glömmer bort tiden. Tvättstugor är fantastiska, finns det något mer ställe i en fastighet där det finns så mycket regler och lappar uppsatta? Jag som alltid levt med egen tvättmaskin har svårt att förstå varför vi måste ha dessa. Det är väl självklart att jag städar undan efter mig och ser till att det ser helt i sin ordning ut.

 

Ibland tror jag att människor skapar dessa regler bara för att få känna lite makt och tala om att jag minsann är renlig av mig och lämnar inte efter mig. Det är bara ni andra som inte kan och är grisiga. Tvättstugor (och sophanteringen) är ju ofta föremål för grannfejder och till och med mord har skett där.

 

I vår tvättstuga går det lugnt till, i alla fall vad jag vet. Visst finns det lappar och regler och en del gruff har nog förekommit här tidigare men det är inget som jag märker av eller tar till mig. Jag lämnar tvättstugan som jag vill att den ska se ut när jag kommer tillbaka nästa gång.

Sophanteringen är något som också orsakar skrivelser och regler. I veckan fick vi ett brev angående detta. Det slängs tydligen alldeles för mycket. När jag läste detta förstod jag inte att man inte förstått varför. Lösningen är enkel. Fastigheten består av tolv lägenheter och tidigare har det inte bott småbarnsfamiljer här. Nu finns det tre blöjbarn och övriga familjer har utökats på ett eller annat sätt de sista åren. Det är bara att förstå den sammankopplingen så har man också löst den frågeställningen.

 

Det är trevliga och behagliga människor som bor i huset, men det är nog lätt att man i små bostadsrättföreningar återkommer till samma saker att ta upp vid styrelsemöten när relevanta punkter på dagordningen tar slut. Jag skulle t ex vilja att föreningen hade en egen hemsida för det som är aktuellt och lite annat smått och gott som kan vara trevligt för de boende i huset. Det skulle vara bra marknadsföring för föreningen vid försäljningar exempelvis. Det får vi föreslå.

Våra själar behöver kläder likväl som våra kroppar. – Samuel ButlerMargareta på G som har lite tvätt att ta rätt på också.