Lunchtips

En god lunch

Igår kväll ringde min äldste son och frågade om jag skulle bjuda på lunch idag. Självklart gör jag det när jag har tid och möjlighet. André är en duktig kock och noggrann med vad och när han äter.Jag är en riktig slarver när det gäller lunchen. Är jag på jobbet är det sällan jag har mat med mig och jag är inte förtjust i alla dessa bufféer som serveras vid lunchtid. Därför blir lunchen oftast som den blir, trots att jag är mycket medveten om lunchens betydelse både näringsmässigt och socialt.

En lunch får inte ta mer än ca en timme för mig att färdigställa så det ska gå ganska snabbt och den ska vara enkel att tillreda. Jag gick upp på nätet och hade ingen aning om vad jag ville ha för ingredienser. Ett otal receptsidor finns bland mina favoriter men jag skrev i alla fall www.recept.se och kom in på en sida som jag inte upptäckt förut. Med det domännamnet borde man ha dykt på den tidigare, ju lättare namn, desto svårare verkar det som. :)

 

Där hittade jag direkt huvudingrediensen, kyckling. André har ju varit vegan tidigare och då känns kyckling bättre än andra köttalternativ tänkte jag. Afrikansk kyckling lät bra och föll mig i smaken eftersom det kändes som något fylligt och smakrikt. Det bästa med den sidan var att jag kunde välja mellan 1-10 portioner och få rätt mängd på en gång utan att själv sitta och räkna ut allt. Tillagningstiden var inte heller mer än drygt en timme.

Jag har bjudit honom på denna rätt idag tillsammans med jasminris. Jag uteslöt äggen för det hade jag helt enkelt missat. Detta är en rätt som jag varmt rekommenderar. Nu har jag en förmåga att ändra lite i recepten och denna gång använde jag mer rödlök, vitlök och ingefära.

Säg mig vad du äter, och jag ska säga dig vad du är – Brillat-Savarin

Margareta på G med full mage och lite tröga tankar