Skidmode?

)

Knappast men någon kunde ju se mig. :) . Trots namnet på platsen så var det nog inte så mycket läge för ragg där.

 

Snacka om fåfäng, jag håller på att frysa ihjäl. Tur att jag får lite värme från den begynnande brasan.

 

Kolla in vår klädsel, speciellt min som inte alls verkar lämpad för någon vinterutflykt. Det är ju knappast kläder för friluftsliv på vintern. Jag hade redan då en bestämd åsikt och tjurig vilja, mamma och pappa hade det inte lätt. Jag ler fortfarande sedan jag hittade fotot. Jag ska gräva djupare i mina två kistor med foton, här verkar det ju verkligen finnas riktiga guldgruvor som jag förträngt. :)

 

Men apropå modet visst är vi en generation som skapat ett återkommande mode :) Kolla bara våra mössor, de tycker jag att finns på var och varannan människa. Pappas, den har det där som modeskaparna saknar. Min jacka är ju helt enligt alla regler idag, tajt, kort och alldeles för liten. För att inte tala om byxorna, de storrutiga är ju något som man ser överallt. Det är min mor som är upphov till mössorna och byxan. Jackan är nog inköpt för de fanns i parti och minut i min barndom. Vi var ett gäng tjejer som kallade oss för minijackorna :)

Fotot är taget i Raggdynan som är Kalix högsta utsiktsplats, 148 m över havet. Den är även E4:ans nordligaste punkt. Här tillbringade jag ett antal vinterdagar i min barndom med skidor, pulka, varm choklad, smörgåsar och grillad korv.

 

Min far var en natur- och idrottsälskande människa som tog med oss ut och uppfostrade oss dito. Det var under stora protester på den tiden, idag är jag lycklig över hans fostran och det han gav mig genom sitt engagemang.

Min far kom från Bondersbyn, Salkostudden, utanför Kalix och där hade vi hans föräldrahem som sommarstuga alldeles invid Kalixälven.

Nu är det förhoppningsvis snart dags att plocka fram skidorna, fast nu med varmare och ledigare klädsel. :)

 

Man ska bevara hälsan medan man har den.

 

Margareta på G som varje år tror att skidorna ska nyttjas till max, det här året!