Fridolf är kanske lösningen …

på jultrassel och trasiga lampor, samma visa varje år.

Jag börjar misstänka att tillverkarna av lampor till alla ljusprodukter till jul har lagt in bäst före datum på en del av ljusen. Det ska inte vara för enkelt att fixa julstämning, lite måste vi transpirera. Funkar, funkar inte. Hur lätt är det att hitta de som är trasiga?

Igår var jag på stan och letade lampor, det var svettigt vill jag lova, både psykiskt och fysiskt. Antingen var de slut eller så stod personalen som små fågelungar och bara gapade och funderade. Helst skulle de vilja sälja ett helt nytt set men hade gett mig den på att i år fixa detta. Säljer man en produkt som garanterat behöver reservdelar efter ett år, måste de finnas!

Detta med trassel är också någonting mystiskt övernaturligt, jag lägger dem (ljusslingorna) snyggt och prydligt när de packas ner vid Knut. Nu när det är dags att packa upp dem har någon med elakt sinne mot mig rört om och gjort ett riktigt trassel av min julinredning.

Jag misstänker starkt att det är Knut som inte vill vara den som tar bort glädjen och ljuset efter jul. Han vill att vi även ska tycka illa om bl.a. Anders, Oskar och Beata som tar fram julen och glädjen i år.

Nu har jag bestämt mig för att blidka Knut och packa ner julen någon annan dag kanske på Fridolf, eftersom han är känd i Sverige som en riktig toffelhjälte utan stake, då törs han nog inte straffa mig, som kvinna, nästa år.

Margareta G som bara vill njuta av friden med ljus och myspys kring julen

Ett svar på “Fridolf är kanske lösningen …”

Tycker om din kommentar