Sett genom fönstret

Sett genom fönstret

Jag har flyttat granne med Luleås genomfartsled nummer ett för icke bilburna. Här är det en strid ström av människor på väg mot nya mål.

Detta såg jag genom köksfönstret för en stund sedan. Det hördes på barnen att de var förväntansfulla och uppsluppna. Tänk att man kan höra och förstå på sorlet och snacket, trots att jag inte hör vad de säger, att de är på väg till något som de ser fram mot med glädje. Fast barn på väg i gemenskap är oftast glada och det spritter i benen av energi och lust.

Nyfiken som jag är, funderade jag vart de var på väg inför första advent. Kanske skulle de till Coop arena för att åka skridskor eller så är det någon aktivitet för barnen i stadskärnan så här inför juletiden som stundar framför oss.

 

Genom att vara nyfiken över människor brukar jag ibland fundera över de som passerar här förbi och en hel del har man sett och även hört. När Luleå hockey t.ex. har hemmamatch går det att förutsäga hur resultatet blev eftersom man oftast kan se på både sättet att gå och tiden de passerar.

 

Att studera människor och deras beteende på ett sunt sätt tycker inte jag är någon negativ nyfikenhet :) . Skvaller är också trevligt när det är något som inte skadar andra människor.Att däremot vara nyfiken för att kunna skvallra och ha något att förmedla till andra och tro att man därigenom blir intressant är farligt och dessa människor far oftast fram med osanningar som skadar och gör andra ledsna.

Margareta G som tycker att vi ska fortsätta vara nyfikna och skvallra vidare men med sunt förnuft.