Passiv medlem

Passiv medlem 2008

Nu inför årsskiftet dimper alla erbjudanden och inbetalningskort för medlemskap i någon förening eller organisation ner i brevlådan eller e-posten.

I föreningar och organisationer använder man ordet passiv medlem mer och mer för att locka medlemmar på olika sätt och framställer det som ett fördelaktigt erbjudande. Att vara passiv som medlem kan jag aldrig se som något positivt?

 

Att vara medlem i något betyder för mig att vara del i en gemenskap. Vad är det för gemenskap att vara passiv?

 

Det enda som är intressant är självklart att tjäna pengar och samtidigt spara dessa (pengarna) eftersom en passiv medlem inte kräver så mycket mer än att vara medlem och känna och tro att man stödjer något bra inombords.

Jag är så less på alla brev både via Internet och hemma i brevlådan där det exempelvis står bla bla bla ……vill du inte vara aktiv och delaktig i vår verksamhet kan du välja att vara passiv medlem och visa att du stödjer vår förening/organisation genom att betala in XXX kronor. Skulle jag stödja all verksamhet som jag tror på, skulle hela min inkomst gå till organisationer och föreningar som arbetar för något positivt.Däremot skulle jag behöva bli mer aktiv och delaktig i verksamheter som jag tror på och där jag kan ge ett handtag med mina idéer och min kompetens. Att vara med i något bara för att, skulle jag aldrig kunna. Det spelar ingen roll i vilket sammanhang, går jag in som medlem i något gör jag det för att jag tror på det eller kanske för att jag får något tillbaka som jag kan ”ta på” och säga att detta får jag som medlem.

Jag som inte gillar att träna på lokal med olika redskap ska jag bli en passiv medlem bara för att jag tror och gillar deras arbete och grundtankarna med motion?

Margareta på G som inte tänker betala in något medlemskap för medlemskapets skull i år.

Ps. Illustrationen ovan är framtagen i samband med att Norrmejerier körde en kampanj för Sköt om dig – drick mjölk, för ett antal år sedan.