Mera julshopping…

En nödvändig diskborste

… till mig själv, igen.

Snacka om att jag känner mig egotrippad den här julen. Dagens shopping har inneburit en resa till Haparanda och IKEA, där jag gått lös på att öppna börsen till mig själv och vårt hem.

Jag har inhandlat fåtölj, spegel, vägg- och taklampa till hallen. Det blev ändå pengar över till några små övriga inköp såsom ramar, klädgalgar, soppslev, påsförvaring, energilampor och sist men inte minst en diskborste. Allt det där som bara ligger framme och skriker: Ta mig, köp mig, för jag är så billig! Det är konstigt för jag har aldrig varit något IKEA fan.

Numera, genom närheten, springer man igenom och alltid hamnar någon lite detalj i den där gula påsen som man tar, i fall att det är något man behöver. Det har också visat sig att det alltid är något som jag behöver.

Att åka tolv mil och köpa en diskborste?

 

Nu hamnade det lite mer i den gula IKEA påsen, men att bara stoppa ner en diskborste på butiken i Haparanda, när det finns hur många affärer i Luleå som säljer diskborstar. Jag vet självklart att jag köpte den för sugproppens skull, men den har jag ingen nytta av eftersom jag absolut inte kommer att ha diskborsten framme till någon allmän beskådan. Jag gillar inte att ha liggande synligt någonting som börjar på disk, såsom borstar, medel, proppar, trasor mm.Det är ju därför vi har utrymme under diskbänken för små hyllor, att gömma undan allt det där som har med rengöring att göra. Vi har ju inte skurborsten framme, varför ska då diskborsten ligga framme? Den är betydligt ”äckligare” än skurborsten. I alla fall jag använder den mycket oftare, än att jag tar fram skurborsten och skurar golven.

Jag behövde egentligen ingen ny diskborste för det har jag redan flera stycken som bara ligger och väntar på att börja användas. De låg så snyggt och lockande där och jag tog till och med två först bara för att de är så billiga, men jag köpte en, för jag insåg nog innerst inne hur dumt det var egentligen, att ha ett lager med diskborstar billigare och snyggare än någon annanstans är de faktiskt inte.För övrigt är jag nöjd med dagens inköp och ser fram mot att ställa i ordning i hallen.

Syftet med resan till Haparanda var egentligen inte att shoppa utan vi hade en helt annan anledning att åka till Haparanda så här dagarna före jul.

Man får välja, här i livet, mellan att tjäna pengar och att göra av med pengar, man hinner inte med båda.

 

Just nu verkar jag vara inne i det sistnämndas period.

Margareta G som just nu gillar att shoppa till sig själv och vårt gemensamma hem.

2 svar på “Mera julshopping…”

  1. Disktrasor på lager är ju helt ok. De tar inte så mycket plats och sedan köps de många gånger i förpackningar om fler än en.

    Visst var dagen mysig speciellt när vi gjorde det vi egentligen skulle. Fast självklart är det kul att ha shoppat lite :).

    God Jul på dig själv.
    /Margareta

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.