Ett nytt år med nya förhoppningar, förväntningar och mål

Ett nytt år står bakom dörren och vill in

För mig känns det extra spännande och trevligt det här året att påbörja en ny almanacka i livet.

Jag kan redan se hur ett flertal av mina tidigare förhoppningar nu har blivit förväntningar och mål som jag nästan kan ta på och veta att nu är det jag som bestämmer fortsättningen, hur jag vill att målet ska se ut. För mig förändras oftast målet, på ett positivt sätt numera, på grund av att förutsättningarna och idéerna förändras genom resans gång.

Förra året vid den här tiden visste jag inte riktigt vad jag skulle göra i framtiden, men jag hade ändå en tro, om att livet skulle förändras radikalt till något mer positivt. Jag hade ju bara två val och nu idag vet jag att jag valde helt rätt.

Tryggheten som vi har med ett ”fast” jobb är betydande, men tryggheten utanför arbetsplatsen är grundläggande. Hur mår mina närstående om inte jag mår bra, hur påverkas de i sitt liv och hur påverkas jag som människa när jag gråter på söndagsmorgnarna för att det snart är måndag och jag måste till arbetet?

Det är kanske så här med oss människor, i alla fall var det så med mig, att så länge vi har en fast inkomst spelar det ingen roll hur vi mår och beter oss, bara lönen till de fasta kostnaderna kommer kontinuerligt varje månad. Då står vi ut med mycket, speciellt ju äldre vi är. Jag är uppfostrad med att de centrala i livet som vuxen, är att ha ett ”fast” arbete att gå till. Så är det inte, det är oerhört viktigt att vi mår bra och känner tillfredsställelse med det vi gör, att vi inser att det påverkar hela ens sociala beteende hur vi mår i själen.

Självklart är det viktigt att ha en inkomst till de nödvändiga utgifterna. Jag var och är intresserad av att arbeta med det mesta. Det är spännande att prova på något nytt. Idag är det grundläggande att jag känner tillfredställelse och att jag framförallt gör ett bra jobb. Både jag och uppdragsgivaren måste vara nöjda med det jobb jag utför.

I början av året sökte jag en del nya tjänster. Det är många sökande till alla tjänster idag och därför känns det, nu så här i efterhand, bra att jag oftast kom så långt att jag var med i de sista uttagningarna och fick vara med om fler intervjuer trots min brist på erfarenhet av just det jobbet.

Jag hade en del uppdrag under våren, sommaren och hösten så det gick ingen nöd på mig och jag stortrivdes med det jag gjorde. Under hösten fick jag halvtidsuppdraget som jag har idag och där trivs jag mycket bra på alla plan. Under första kvartalet har jag fortfarande det uppdraget och förhoppningsvis blir det en förlängning.

I slutet av januari åker jag till Linköping för att diskutera och gå igenom rutiner för ett annat uppdrag som innefattar några timmar i veckan. Jag kan arbeta hemifrån via min oumbärliga dator. Det känns jättespännande och roligt att få prova på och se hur denna typ av distansarbete kommer att fungera.

Jag kommer självklart under året fortsätta att skriva blogg :), fotografera och utveckla mina intressen för layout, via alla de spännande datorprogram som jag behöver utbilda mig i än mer, genom att testa och ställa ”dumma” frågor till alla och envar som har någon av dessa kunskaper.

Givet under året är också att ta hand om mig själv och se till att jag får fortsätta må bra och bättre kan det bli. Jag har en del att ta itu med vad gäller motion, friluftsliv samt sömn och förändringar i kosthållningen.

Min sambo, mina barn, min mor och alla andra nära och kära vänner och släktingar ska också få sin del av omtankekakan på något sätt under 2008.

Till er alla andra hoppas jag också på ett nytt, förträffligt, fantastiskt, spännande och utvecklande 2008.

Margareta G som i år ser träden trots all skog genom att hålla ögonen öppna och se möjligheterna.