Bokrean idag var BOKREA …

Bokrean idag var bokrea

Idag var jag igen och fyndade på Röda korset och hittade tre böcker för tre kronor. De hade REA – halva priset :)

Bland annat köpte jag Ströyers dagbok från 1957 och där hittade jag mycket som står sig än idag, kanske till och med mer idag.

Jag har fler böcker av Poul Ströyer och han var en fantastiskt träffsäker karikatyrist och illustratör. Jag har läst på lite om honom och vet att han även gjorde illustrationer till Torsten Ehrenmarks kåserier, som även det var en av de böcker jag inhandlade idag.

Jag är otroligt glad att andra lämnar ifrån sig böcker som jag sparar på och kan köpa till fantasipriser, men jag kan inte förstå det. Den dagen jag inte behöver mina böcker mer, kommer de också att gå till någon återvinning, om inte mina nära och kära förstår ”värdet” av dessa böcker.

Romaner, deckare och all annan övrig skönlitteratur är jag inte intresserad av att köpa på mina raider bland ”återvinningsböcker” (men jag slänger ALDRIG en bok) eftersom det finns så många otroligt bra nutida författare idag och det kommer hela tiden nya som jag gillar att läsa.

Åsa Larsson har blivit (efter en bok) en av mina favoritförfattare. Det är inte för att hon ursprungligen är från Norrbotten/Lappland utan det handlar om hennes sätt att skriva som jag känner och ser något spännande i hennes texter.

I alla fall så blev jag än mer frälst på Poul Ströyer och hans karikatyrer och illustrationer därför kommer jag med hjälp av dem att ge några korta råd, tips och funderingar över det som är aktuellt idag.

Jag kommer att ge er aktuella och tänkvärda illustrationer med en stor portion humor från en man som kunde sätta fingret på rätt spets.

Avsändare Margareta som ser bilden som den största mediaförmedlaren.

Ett svar på “Bokrean idag var BOKREA …”

Tycker om din kommentar