En-alla-hjärtans-hälsning …

En ängel av Johanna Lundqvist

till en väldigt snäll och duktig kvinna.  Så stod det på ett kort i ett paket jag fick med denna illustration.

I paketet låg även en av de böcker som jag samlar på och gillar att plocka fram och läsa för att få inspiration, kraft och bekräftelse i min egen kreativitet och mina tankar om livet.

Det fanns även med kramar från avsändaren och hon ger alltid så mycket själv, genom att bara finnas och vara en vän och en stor feedback i tillvaron.

Jag tycker om alla hjärtans dag trots alla åsikter om köpmännens dag och hur det har utvecklats. Visst ska vi ha alla hjärtans dag varje dag, men jag tycker om dagar som vi kan fira på något sätt i livet. Fira varje dag tar bort en del av njutningen. Att sedan ha egna små dagar inom familjen, bland vänner och övriga världen, som bara är ens egna, är en annan krydda. Jag vill uppvakta och glädja andra i min närhet med små saker för att jag tycker om dem och vill visa min uppskattning av dem som människa, det kan jag göra när jag känner.

I år fick jag uppdraget av min yngste son, som bor i Oslo, att ordna uppvaktning till hans underbara flickvän i Luleå. Ett sådant förtroende är också ett bevis på uppskattning, av mig som person, han litar på att jag ordnar det som han vill och han vet att jag älskar att fixa små presenter och överraskningar till mina nära och kära.

Min mor fick också en härligt färgsprakande tulpanbukett hemlevererad och den glädjen går inte att ta miste på. Hon har än inte bestämt sig var den ska stå för att hon ska kunna njuta av den, helst hela tiden. Självklart gläds hon än mer om hon får se oss i fysisk form, speciellt sambon, men delad glädje är alltid dubbel glädje, inte bara något ordspråk. Överraskningsmomentet blir inte lika stort om allt trevligt levereras samtidigt.

Avsändare Margareta som avslutar med några visdomsord från den bok jag fick på alla hjärtans dag.

Om du vill att andra ska vara lyckliga, visa då medkänsla.
Om du själv vill vara lycklig, visa då medkänsla.

Kloka ord av Dalai Lama.

Ps. Vad är det för fel att ha mer av köpmännens dagar? Alla har vi behov av inkomst och vi behöver det för att överleva.

Tycker om din kommentar