Flytta i Luleå eller ta tunnelbanan till Holmenkollen med kompisarna?

Flyttfiman utan magasinering

Vad väljer en snart 23årig kille som precis flyttat till Oslo?

Eftersom han är helt normal så kommer nästa fråga. Vem frågar han om hjälp med flyttning och lagring av möbler? Pappa? Nej, det var bara i morse att åka iväg till OK center och hyra ett täckt släp eftersom det var dags att bära möbler igen och då lovar jag att nederbörden kommer. Den brukar  göra det när jag ska flytta grejor, nederbörden alltså.

De sista två-tre åren har jag burit och flyttat möbler och kartonger fram och tillbaka mellan olika bostäder, oftast har de fått mellanlanda hemma hos mig, denna gång är ingen skillnad. Det finns en ”liten” skillnad, nu har jag blivit sambo och två boenden har blivit ett med allt vad det innebär i utrymme. Därför har denna flyttfirma lite svårt att hjälpa till med magasineringen också. Att flytta i Luleå mellan olika förråd, lägenheter har blivit en vana för oss numera. Vi har även flyttat grejer till och från Forsnäs, Gammelstad, Kalix Nyborg och Santasaari. Våra bohag täcker snart hela Norrbotten.

I alla fall åkte jag och sambo till lilleman och flickväns lägenhet för att hämta en dubbelsäng, en storbilds TV samt en eller två kartonger som han försiktigt kläckte ur sig i telefon igår. När vi kom till lägenheten var flickvännen redan i full gång med att packa.  Han glömde tydligen bort några ”små detaljer” när jag pratade med honom i telefonen. Totalt hade han glömt att, vi skulle ta med oss även stereo, förstärkare, dvd spelare och två enorma högtalare, några fler kartonger än de två kartonger han pratat om, några sopsäckar med kläder, golfset, playstation samt lite husgeråd.  Tur var det i alla fall att flytten skulle ske inom Luleå så vi inte var på till Oslo och Norge, då hade planeringen spruckit med råge.

Självklart hjälper jag gärna honom och flickvännen, men det finns ett stort men, vi har inget utrymme! Jag brukar inte använda mig av utropstecken i någon stor utsträckning, just nu kände jag att det behövdes, kanske flera.

I alla fall fick vi nu lösa hans problem, som numera är vårt, med en tillfällig förvaring på en plats som absolut inte ska vara något privat förråd. Nu blev det ingen annan utväg, till vi kan åka i väg till stugan för ”slutförvaring”.

Flickvännen får också mellanlanda med resten av bohaget, till hon flyttar i maj, hos sin pappa i Luleå. Flyttstädningen behövdes ingen hjälp med eftersom det inte är så stort och de var redan flera som skulle städa. Lilleman har en underbar flickvän och jag hoppas verkligen att det håller, trots avståndet idag.

Givetvis var det andra anledningar som gjorde att han inte kunde komma och hjälpa till med flytten i Luleå i helgen. Det är endast vetskapen om vart han var på väg, när jag pratade med honom idag, som lockade mig att skriva dessa rader och lika solklart är det att jag hjälper mina barn, för de är de trots åldern, när jag kan.

Vi funderade i bilen på väg till förrådet när det var dags för nästa flytt inom Luleå, eller blir sträckan betydligt längre? Nästa gång kanske vi inte behöver ta hand om förvaringen.

Ps. Egentligen var det Linnea som borde ha varit på Holmenkollen, eftersom det är hon som har tävlat och tränat hårt i utförsbackarna, inte i snowboard men väl i slalomsvängen. Lilleman har aldrig stått på ett par skidor som går utför, knappt på längden.

Jag försöker att
Göra det jag kan, med det jag har, där jag är.

Avsändare Margareta som är glad för det lilla jag kan hjälpa till med och att det bara handlar om korta sträckor och flytt inom Luleå.

Tycker om din kommentar