Skidmode alá tidigt 70-tal …

Varje gång jag börjar att sortera och bläddra bland mina egna ungdomskort blir jag på gott humör. :) Mycket ligger på topp idag, men vissa plagg och speciellt några frisyrer trodde då inte jag, att jag någonsin skulle visa för någon annan människa och framförallt inte på nätet. Fast nätet på den tiden var inget annat än ett nät såsom exempelvis spindel- och fiskenät. I vår värld fanns inga andra nät.

Denna modefotografering gjordes 1974 i Jäkkvik när vi ungdomar var på konfirmationsläger vid Jäkkviks fjällgård.

Skidmode alá tidigt 70-tal

Modellerna uppifrån och ner är: Jag själv i den kycklingula självlysande dressen, som kan läka vilken depression som helst, med en frisyr som jag aldrig sett komma tillbaka, undra varför :)

För övrigt heter de tre brudarna Yvonne R, Christina Å och Carina T. Tjejen med den riktiga kultjackan är Ann-Helen E och sist men inte minst den urläckra bruden är åter igen Christina Å.

Att gå igenom gamla fotografier är superhäftigt för minnen och namn kommer tillbaka, både trevliga och mindre trevliga men sånt är livet.

Att idag kunna skratta åt sig själv, åt någonting som var otroligt viktigt när man var tonåring, är ett bevis på mognad men också dessa kloka ord stämmer bra in:

Jag letade alltid utanför mig själv
efter styrka och självförtroende,
men sådant kommer ju inifrån.
Det finns där hela tiden.

Dessa kloka ord myntade en gång Anna Freud

Avsändare Margareta som återkommer med några fler trevliga modebilder från tidigt 70-tal

Tycker om din kommentar