Kylan har slagit till mot Luleå

i morse visade termometern på riktig kyla, -19,4.

Kylan har slagit till mot Luleå idag

Till och med järnvägsbommarna tyckte det var för kallt och frös fast.

Igår hade vi planerat och inhandlat för en matsäck, självklart innehållande korv att grilla,  för en dag sittande ute och njuta av vädret och en vacker naturupplevelse. Nu Riktig kall kyla denna vintermorgon i Bergviken, Luleåblir det picknick inomhus och istället en promenad runt Luleå, hälsans stig och våra fina isvägar.

Vi har inte haft någon riktig kyla denna vinter därför hade jag inte tanke på att den kunde slå till mot oss nu i mars. Jag hade planerat och förberett denna dag, självklart blir det då kallt eller kraftig nederbörd av något slag, optimisten måste inse att pessimisten i mig ofta har rätt när det gäller väder och vind.

Sista eposten jag fick av BF, som nu är på Teneriffa i några månader, var med slutorden +31,4 i skuggan. De är värda lite värme eftersom vädret har varit kallt under en period, det har varit riktig vinter, bara strax över +20.  Jag ler åt deras tidigare kyla idag, men allting är relativt och vi förväntar oss olika beroende på var vi är. Åker jag till sydligare breddgrader förväntar jag mig givetvis sol och värme.

Det kommer att bli en härlig dag trots allt idag med strålande sol och vindstilla. Nu är det bara att ta sig en morgondusch, ha sin lilla picknick vid köksbordet och sedan ge sig ut i det vackra vintervädret. Jag ställde kanske in lite för tidigt, solen värmer och nu ser det helt underbart ut. Jag måste lära mig det här med att förstå vädret bättre.

Margareta G som önskar er en solig härlig vintervår hälsning. Jag har inte skrivit fel, det ska stå vintervår och inte vårvinter eftersom vintern ligger närmre än våren fortfarande.

Ps. Till er alla som inte finns i Luleå hoppas jag  att samma sol skiner på er, så att ni inte behöver ”frysa”.

Jag vet att jag inte har tänkt klart i morse, jag vet att jag kollade termometern för tidigt, jag vet att solen värmer, jag vet att det brukar vara så här, jag vet att jag hade kunnat åka på min picknick, jag vet att det inte är för kallt under dagen,  men det ”visste jag inte” tidigt i morse när jag steg upp och var lagomt nyvaken, så det så!