Designa …

Del av tavla målad av min äldste son

… det är något vi gör hela tiden i livet. Vi designar våra liv.

Det är jag själv som bestämmer hur jag vill ha min design, efter mina önskemål och förutsättningar. Oavsett om det handlar om arbete eller fritid är det jag som väljer och designar. Ibland kanske jag inte kan bestämma allt själv, men jag lämnar ändå alltid ett spår efter min egen design.

Design är allt runt i kring oss, inredningen i vårt hem, i stugan, på arbetet. Det är breven vi skriver, fotona vi tar, hantverket vi gör, blanketterna vi utformar, maten vi tillagar och äter, hur vi uppfostrar våra barn. Allt vi gör i livet lämnar spår av en design, från oss själva.

Min egen passion för design består av flera olika beståndsdelar. Mina intressen för fotografering, layout och datorgrafik är viktiga ingredienser. Att få kombinera det har alltid varit en dröm som jag försöker förverkliga på olika sätt. Med hjälp av datorn utvecklar jag arbetet för att få en helhet. Jag tycker att jag är mångsidig i mitt tänkande av konst och är inte styrd av ”så ska det vara”. Det jag tycker är vackert och där jag ser en potential, det arbetar jag vidare med. Jag bryr mig inte så mycket om vem som har gjort saker och ting, gillar jag det jag ser så gör jag det, oavsett vem upphovsmannen/kvinnan är.

Viktiga ord för mig är, en riktig klyscha men den passar mig utmärkt, ”det är betraktaren som ser skönheten”.

Jag har suttit och funderat och försöker designa om min egen hemsida, som därför ligger nere några dagar. Jag har plockat ner hela sidan och lagt tillbaka en del sidor, så nu är det helt kaotisk på den, länkarna, sidegenskaperna och nyckelorden stämmer inte överrens med sidorna längre. Nu får det vara kaotiskt över påsken och jag får försöka släppa det några dagar.

Jag skulle behöva en mentor som jag kan ringa och fråga när jag stöter på motstånd. Min egen hemsida har jag gjort i Frontpage, men skulle vilja lära mig Dreamweaver bättre, jag är en praktiker och gillar inte att sitta och traggla tråkiga böcker utan att ha någon att fråga. Jag gick igenom en handbok i höstas, men mycket av det har försvunnit från min hjärna, eftersom jag inte haft tid att sitta och praktisera mina ”kunskaper”.

Nej, nu ger jag upp inför helgen, det är ju dags att …

… ta fram kvasten, söka fram katten och flyga i väg till Blåkulla imorgon.

Avsändare Margareta som lämnar spår, men bilden ovan är spår och en del av en tavla som min äldsta son har målat och nu hänger hemma hos en stolt mormor.

Detalj
En detalj är en mindre del av något större. I många fall kan den vara en skitsak – om man ser till sammanhanget. Men detaljen kan i många fall vara avgörande. Ingen kedja är ju starkare än dess svagaste länk.

Tycker om din kommentar