Sjukvården behöver sjukvård …

Sjukvården behöver sjukvård

om det nu undgått någon, har det? Inte blir den bättre av den sjukvårdpolitik som bedrivs av våra landstingspolitiker i Norrbottens län. De håller totalt på att låta allt falla dött ner, när sjukvårdens främsta syfte borde vara att blomstra och friskgöra.

Liksom trädet har det fallit sakta men säkert, nu går det fort när det bara finns torra grenar som spretar åt alla håll och utan innehåll.  Orken tar slut när rötterna inte längre orkar förse dem med näring och stammen som en gång var riktlinjen och vägvisaren har tappat greppet och kan inte längre hålla ihop dem.

I dag har våra landstingspolitiker tagit beslutet att lägga ner de få obs-platserna i länet. De bryr sig överhuvudtaget inte om människorna, de skiter totalt i oss och hur vi mår.

Titta på en intervju med någon av dessa och se på dem, se på hur de pratar, se på kroppsspråket då förstår du. De saknar allt som en landstingspolitiker ska ha, de mjuka värdena bryr de sig inte ett dugg om. Jo, förresten det finns något mjukt de bryr sig om och lägger allt krut på, var ska kalsongerna och trosorna tvättas? I flera år har det problemet ältats, beslutats och överklagats om och om igen och sedan tar vi det ett varv till och ett till, det är inte slut än.  Det är prio ett hos landstingspolitikerna i Norrbottens län. Massor av pengar har det kostat oss och mer och mer har vi gapat och sett hur de bara kastar sjukvårdens pengar till egen prestige utan att överhuvudtaget bry sig eller ens be om ursäkt.

När det gäller landstings- och kommunalpolitiken idag tror jag att man mer och mer måste gå över till personval istället för att hela tiden titta strikt partipolitiskt.

Två saker hände idag som fick mig att bli riktigt jävla förbannad. Det första, har inte direkt med landstingspolitikerna att göra, var när min äldste son, Storebror ringde och berättade att han fått ”svetsloppor” i ögonen och var på väg till vårdcentralen. Det är viktigt att få bort det från ögonen, ögonen är känsliga och man ska inte riskera något. Efter ett tag ringde han igen och frågade om jag kunde ringa till en annan vårdcentral, 1 mil bort, och kolla om de kunde ta mot honom.

De hade inte tid med honom på vårdcentralen i stan, inte tid! Han skulle få komma tillbaka på kvällen när jouren öppnade eller så hänvisade de honom till någon annan vårdcentral, men han fick inte ringa dit, sa de, för då skulle han inte få komma eftersom han inte tillhörde den vårdcentralen, utan de tyckte att han bara skulle åka dit och testa om de tog emot honom. Till saken hör att André inte har någon bil utan måste passa någon buss, för att åka 1 mil bort och kolla om de eventuellt skulle kunna ta emot honom.

Jag sa åt honom att det nog inte är någon större idé att jag ringer, du får helt enkelt testa. Han gjorde det och lyckligtvis var det bättre personal, som kunde se mellan fingrarna på att han inte var på rätt vårdcentral, de tog sig tid och han fick hjälp. Jag har inte hunnit prata mer med honom än att jag vet att det löste sig till slut. Garanterat, tog det inte många minuter att få ut ”svetslopporna” från ögat.

Jag är fortfarande förbannad och inte bara över att de inte tog emot honom utan även över deras råd, – åk gärna dit trots att du egentligen inte får, men ring inte och försök boka en tid får då blir du nekad men åk. Vad är det för sjukvård som skapats?

Det andra var egentligen det första jag skrev, om beslutet att lägga ner obs-platserna. Det har varit häftiga debatter och jag var en av dem som hoppades, trots att jag inte är berörd personligen, nu efter ett halvårsstrider beslutades det om nedläggning. Det tog alltså ett halvår att besluta om det, men tvättsåpan har pågått i många år och kommer att göra det i många år till.

Det är stor skillnad på några vårdplatser och var kalsongerna ska bli rena, det är viktigt att prioritera rätt och veta vad som är viktigt när man är landstingsråd och politiker :)

Avsändare Margareta som länge har varit arg, irriterad, trött och less på den låga nivån bland våra landstingspolitiker. Trots allt finns det små solskenshistorier på grund av att det fortfarande finns personal som bryr sig. Jag fick till mig en sådan idag, skulle gärna skriva ner den om jag inte var så trött och behöver träffa John Blund nu, God natt.

Tycker om din kommentar