En "liten" sol och ett par solglasögon …

En

är allt som behövs för att mungiporna ska åka upp till öronen.

Vilken härlig dag vi haft i Luleå idag. I södra landsändan har den ”riktiga våren” anlänt för ett bra tag sedan och ni förstår inte glädjen och känslan vi får mellan årstiderna. Söderut är vädret mer som en jämn och tråkig statistikkurva, bra och dåligt väder. :) Här kan vi glädjas och se en enorm skillnad mellan årstiderna.

Idag har varit en riktigt riktigt glädjens vårvinterdag Lite blåst men solen värmer och jag behöver inte längre frysa när jag går ut på balkongen för lite frisk luft, balkongen var stekhet, nej kanske mer febervarm och nu tror jag på allvar att den är på väg.

Det är nu alla solglasögon behövs som mest. Solen ligger relativt lågt på himlen och snön reflekterar solens strålar så starkt, att det ibland är stört omöjligt att se framför sig. Ibland kan det vara bra, för snön ligger inte längre så vit, kanske på taken men inte längs vägrenen och skitigt blir det kring benen.

Samma problem varje år, var är solbrillorna? I år var det ännu svårare att hitta dem, eftersom jag flyttat efter ”solglasögon säsongen”. Det är tur att jag inte lägger ut stora summor för att bära några riktiga innemärken. Det spelar ingen roll om det står Ray Ban, Hugo Boss, Prada eller HM, bara jag känner att de funkar. Solklart att jag vill ha några som jag själv tycker är snygga och okej, men det där med vad som är inne är helt ute för mig.

Det var bara att snippa förbi stan och inhandla ett par nya för vårens uteliv, långa promenader och utflykter med bara strålande sol, så känns det varje gång solen och vådret visar sig från sin bästa sida. Glömt är allt snöblask, alla snöoväder, allt regn och alla molnen som brukar täcka den där gula stora härliga saken på himlen.

Tänk vad vi (i alla fall jag) behöver lite, för att få humöret i topp. Inte blev det sämre när jag efter dagens promenad gick förbi och handlade på tidigare omskrivna Ica Kvantum. Efter mig i kassan stod det en äldre man som började prata med mig, med glimten i ögonen samtidigt som han plockade upp mina varor på bandet, jag hann inte med. Jag blev så glad inombords, hur ofta är det någon människa börjar prata och samtidigt är hjälpsam i en kö? Jag har nog stått i fel köer tidigare eftersom jag tror att jag aldrig varit med om det tidigare, och jag har ju stått i ett otal köer förut. När jag tittade på mannen och hans fru insåg jag att de här människorna faktiskt finns, som fortfarande inte stressar och inte är irriterade när de står i en kö utan tar tillvara på tiden på ett positivt sätt. De har förstått att det inte går fortare än hur irriterad eller otålig man är.  Den här mannen kommer jag att komma ihåg hela livet, i alla fall så länge tills seniliteten slår till mer.

Tänk vad några vänliga ord och lite hjälpsamhet, trots att det kanske borde varit tvärtom – jag som hjälpt dem, kan glädja någon.

Några tänkvärda ord av Pam Brown.

Ett litet leende
från personen vid kassadisken
eller från bussföraren.

Ett vänligt ord från biträdet på biblioteket.
En trevlig pratstund med en man
nere i ett hål på gatan.

En artig garagevakt,
dagen är förändrad.
Hoppet om hela mänskligheten
har återvänt.

Margareta G som även hunnit med en riktigt härlig eftermiddagslur efter promenaden i solen. Pigg och utvilad, fast kanske vid lite fel tidpunkt.

9 svar på “En "liten" sol och ett par solglasögon …”

 1. Jaha, där rök den hjälpen, men ett tappert försök. jag trodde ju att du var på gång.

  /Margareta som är otroligt trött ikväll

 2. Håller med fullkomligt och våra största och mesta fönster ligger på solsidan. Hela balkongen är bara fönster, fönster.

  Såg nyss på Nordnytt om städningen på sjukhuset och då började jag tänka på mina fönster, har förträngt det hitintills. :)

  Nu blir jag så upptagen här framöver så jag vet inte när vi ska hinna med dem. Har du någon tid över mellan din egen fönsterputs :)

  /Margareta

 3. Tack båda för tipset. Nu ska här köras stavningskontroll i fortsättningen. Jag förstår att det ibland lockar till skratt för det kan även Word göra, även irritation.

  Visst är det så men du har ju fjällen att längta till, ett strå vassare än Luleå, kanske många fler strån.

  Sambon bockar och bugar och tackar för gratulationerna.

  Nu ska jag rusa iväg på ett lönesamtal, som blev ”akut” idag.

  /Ha det gott alla till ännu en dag i solen.
  Margareta

 4. Tjingeling, jag använder den vanliga stavningskontrollen där uppe i gardinen där det står ABC Check, klicka där och vänta en stund så kommer något som ska påminna om stavningskontroll. Den har givit mig många skratt …

 5. Solen gör underverk på humöret. När du beskriver behovet av solglasögon på grund av snön… ja, då längtar jag hem till Jämtland. Inget är som våren i fjällen.
  Och jo, du kan till och med lägga till ord i stavningskontrollen på WP.
  Hälsa sambon grattis!

 6. Först det sista, går det i WP att ha stavningskontroll? Jag skriver oftast direkt där vid de tillfällen jag använder Word är det ju ”inga problem”.

  Kokt pulka, nja det låter ju som fel årstid och fel, ja helt fel. Pulka som maträtt skulle väl mer vara något kyligt avsvalkande. Det tål att funderas på. Kanske någon ny maträtt att fundera över, jag ska konsultera min matexpert Birgitta E. Återkommer om jag får respons på det.

  Jag har inte hund och är mycket tveksam till det. Sambon har alltid sagt att han vill ha en hund när han blir pensionär (några år kvar i alla fall :) ), man måste ju ha mycket tid. Jag är uppvuxen med djur och hemma i barndomen har vi haft både katter och hundar, men inte nu i mitt liv. Det kan vara så för den mest tystlåtna blir pratsam och säker tillsammans med sin hund, den symboliserar något viktigt, en del av dig själv.

  Du firar ett år på WP imorgon, jag firar sambon som fyller år. Han ska få det som står högst på hans önskelista, återkommer om det imorgon, blir han inte nöjd över det så vet inte jag :)

  Jag har haft min wordpressblogg sedan februari, tror jag, tidigare var jag på en annan bloggdomän sedan oktober i fjol. Jag bytte för att jag inte kunde ha eget sidhuvud och det gick inte att göra så många ändringar utan att man satte sig in i en hel del i programvarorna. Jag har inte riktigt haft ”tid” med det. Jag är en ”liten” estet och vill bestämma själv lite mer, ska kunna själv. :) Tiden kanske kommer när jag sätter mig in i detta och kan göra en helt egen mall och lägga in i WP. Mallen kan jag göra men att få in den, thats the question.

  Som vanligt mycket skriv och ingenting sagt, av vikt i alla fall.

  Jag har än inte kommit i status för att sova efter dagens eftermiddagssömn.

  Natten är ”lång” från Margareta till Margareta

 7. Idag blev det inte mycket till promenad med Watson, jag var tvungen att kila in på banken och hämta en ny kod till E-leg. Idiotiska saker som man ska uppgraderar och sen funkar det inte så man får ränna runt för att få till det hela. Sen träffade vi så mycket bekanta och andra hundägare så vi pratade oss fram under hela promenaden. Vet inte om du har hund men hundägare är ett väldigt pratsamt släkte. Undrar om det är ett villkor för att få köpa hund? Inkluderar även mig så det så.
  Eftermiddagen satt jag med min väninna och så vi pratade, plötsligt hade tiden gjort ett sånt där hopp igen och klockan var 16.30… jisses sa vi och fick något galet i blicken, dags att ställa sig vid spisen och skramla med kastrullerna.
  Jag slet till mig ett recept jag hittade i DN imorse med grillad aubergine och halva tomater. Till det så kokade jag bulgur i buljong och gurkmeja. Sen blandade jag allt med getost, stekte kycklingfilé och så fick jag tyst på maken.. han åt och åt, gott var det.
  Jag förbereder mig inför min ettårsdag på wp-bloggen imorgon bjuder jag på kaffe inne hos mig.
  Välkommen
  Hihi tog en koll på stavningen och de tyckte att jag skulle byta ut ordet bulgur mot pulka i stället, vad ger du mig för den middagen med kokt pulka?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.