En riktig vägren …

En riktig vägren

på vägen någonstans mellan Björkfors i Kalix och Karungi i Haparanda på vår kombinerade jobb- och besöksresa, såg vi igår denna vackra vägren. Sambon hade varit och gjort lite jobb i Björkfors och på ”vägen hem” for vi en sväng förbi Haparanda och besökte Åkes bror Rolf. Pirjo hade tillagat en god lunch till oss innan hon for iväg och arbetade, så tack än en gång för den, som vanligt, goda maten. Vi hade ju bara beställt kaffe. :)

Här uppe är renar efter vägarna någonting som förväntas, fast man inte alltid kan tro det på grund av de hastigheter många förare håller och de vansinneskörningar man ser efter vägsträckorna. Det är konstigt att inte fler viltolyckor sker. Sambon som pendlar många mil varje vecka ser både älgar och renar längs vägarna i stort sett varje dag, björnarna har han missat hitintills.

Nu när snön smälter i en rasande fart och solen är på sitt bästa humör (+22 i Haparanda igår) sker mycket med vår moder natur och vatttnet som skymtar i bakgrunden är normalt en myr, i går såg det ut som en större sjö. På båda sidorna av vägen låg myrarna under vatten och delar av sträckan hade tidigare legat under vatten. Det har varit mycket snö i vinter och på tre dagar har det hänt mycket och marken hinner inte riktigt med den ”värmebölja” som kom som en blixt från klar himmel.

Något IKEA besök blev det inte, men det var många som hade valt Haparanda och IKEA som utflyktsmål den här helgen. Nu är våren kommen och det är mycket som ska piffas med ute i trädgårdar och inne i våra hem. Gardiner ska bytas, lite ny sommarinredning, utemöblerna behöver kanske piffas upp eller nya inköpas. Ja, det det är mycket som behöver inhandlas, bäras, köras och sedan ställas och piffas i ordning så här på våren.

Bilarna på parkeringen vid Ikanohuset var av många nationaliteter, det var ryssar, norrmän, finnar och så våra egna svenska inhemska, som stod i hettan och väntade på att fyllas med både trötta och griniga människor samt allt det som bilarna skulle lastas med till bristningsgränsen för många.  Men visst är det värt en dag på IKEA att få det fint hemma både ute och inne?

Margareta som i alla fall är glad och nöjd över att jag inte behövde göra något ”måste besök” där i helgen. Fast visst skulle jag behöva de där läckra planteringspåsarna som IKEA har annonserat tidigare i vår. :)

Än en gång ett stort grattis till Livsglimtar som fyllde år i den 3e maj. jag missde det tidigare eftersom bloggen inte har varit högprioriterad de sista dagarna. Som present av mig får du se bilden av vägrenen :) helt fri ute i naturen. Du får besöka oss här uppe norr för att komma än närmre.

För turisterna i länet är ”våra” renar och älgar något mycket exotiskt, de plockar ju till och med ner vägskyltarna som varnar för vilt.

2 svar på “En riktig vägren …”

 1. Livsglimtar – Du, och självklart din man, är hjärtligt välkommna och jag lovar att bjuda på något mer än kaffe om du dyker upp.

  Jag brukar komma ihåg födelsedagar (oftast) men din visste jag ju egentligen inte om förrän jag läste på din blogg, men nu vet jag :)

  Min ”basta vän” för sådant är birthday.se.

  En god sömn önskar Margareta

 2. Kära Margareta G nu först satt jag och skrollade ner i alla dina texter och fick syn på grattiset och vägrenen till mig. Tack det var roligt med den bilden och om vi köper en husbil så ska vi bila upp.. långt upp då kan du få bjuda på kaffe när vi sveper förbi dig.
  Massor av kramar och tack för att du kom ihåg min födelsedag.
  Ps renen är för söt, så vackra stora ögon.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.