Min svåger Rolf och jag …

Valborgshälsningar från Haparanda med omnejd

har några gemensamma nämnare, fotografering, redigering och skrivlusten. Eftersom han själv i dagsläget inte har någon egen blogg eller webbsida (jag jobbar på det) kommer han att på ”Avsändare Margareta” vara lite av en ”gubben i lådan”, som Carl-Gustav Lindstedt en gång i tiden, han ploppar upp lite då och då med texter och bilder (inga andra yttre likheter med föregångaren finns). Självklart har jag frågat honom och bett om lov för att ”offentliggöra” hans material. Som allt annat som läggs ut på bloggen är det copyright på bilder och foton om ingenting annat uppges eller någon annan står som upphovsman.

Idag publicerar jag en något försenad valborgshälsning från honom och svägerskan Pirjo. Eftersom jag själv varit en aning blek på bloggen sista tiden och inte ens fått till en sådan, får han representera  årstidsbetraktelsen från Norrbotten och framförallt Haparanda och östra Norrbottens vårläge.

På vykortet står detValborgshälsningar från Haparanda – Seskarö
Isarna i Torneälven nedanför järnvägsbron ligger kvar, endast en liten råk har öppnat sig mot stranden vid Sundholmen och Cape East. Vid Lehtitiipuri för några dagar sedan med havet mot Skomakarfjärden är istäcket intakt och endast i farleden under bron mot Seskarö har det bildats öppet vatten. Där hundratals simfåglar mellanlandat efter en lång flyttfärd mot nya häckningsplatser i norr. Hälsar Rolf och Pirjo.

En beskrivning av läget i Haparanda och fotona på kortet.

Margareta som vet att hon varit lat på bloggen den sista tiden, det är just tiden som inte riktigt varit i takt med mig och mitt skrivande.

Våra sambon – Pirjo och Åke – har det inte alltid lätt, några foton på dem har det blivit. :)