Så här såg min önskelista ut …

)

i utmaningen jag fick av Märtagreta, under tre saker jag verkligen vill ha (just nu).

 • 1. En ny bärbar dator (se ovan), för att kunna sitta och ”jobba” var jag än är.
 • 2. En liten resa, eftersom jag kanske ska göra en snart.
 • 3. En vårjacka, har letat i ”alla” butiker i Luleå och den finns inte.

 

En aning egotrippat men så var det just den dagen och nu har jag uppfyllt två av dem. Jag har varit och köpt en bärbar dator, barnen på julafton kan ”slänga sig i väggen”.  Jag har bokat och idag har jag även betalt min resa till sydligare breddgrader. Vårjackan får vänta, den känns inte så viktig just nu. J

Jag sitter nu här med min nya dator och pendlar mellan två datorer. Min ”gamla” dator får jag även fortsättningsvis använda som huvuddator för alla mina layoutprogram eftersom de kräver betydligt mer styrka och kraft samt att Windows Vista inte är någon dröm för programmen. Mitt äldre Officepaket fungerade inte heller att installera, så en mindre studentutgåva fick också inhandlas.

Vilken frihet jag känner just nu. Eftersom jag har ett starkt beroendeförhållande till datorn så kommer det nu att bli mycket lättare i sommar, att vara i stugan, att resa lite och lätt kunna ta med sig verktyget.  I denna dator ska ingenting lagras, förutom bloggunderlagen och webbsidorna .  Tack, du utvecklare av USB minnen, det har blivit så lätt att lagra och flytta mellan datorer, när man inte har några egna privata nätverk mellan datorerna.  En liten nackdel är skärmstorleken, men den vänder sig till en fördel när man ska resa. Jag valde mellan 15 och 17 tum, tillslut tog jag den mindre eftersom det är ganska stor skillnad när man ska bära och ta med sig.

Andra saken jag verkligen ville ha, en ”liten” resa. Den har vi nu bokat och reser i väg till varmare trakter om inte fullt tre veckor. Det känns otroligt härligt och jag längtar verkligen att få lägga mina fossingar i havet och vifta på tårna. Sambon föredrar poolen, men det ska jag ta ur honom, eller blir det tvärtom? Framförallt längtar jag efter att komma bort, koppla av, se och uppleva nya spännande platser.  Vi ska vandra mycket och jag ska fotografera allt jag ser och lite till. Jag har även lite jobbtankar med min resa, men av lustfylld karaktär. Det blir kanske lite fiske och någon tripp till grannöar. Åke får vara en riktig ciceron på denna resa eftersom han har varit hit ett flertal gånger. God mat ska vi också äta både ”hemma” och ute.

Eftersom vi bara ska ha flygstol hit, har det inte varit lätt att hitta en ”billig” resa. Det är oftast bättre pris om man tar en charterresa. Vi ska ju också flyga från Luleå och då stiger kostnaden med några tusen direkt. Att gilla semestertrippar och bo i Norrbotten är inte det bästa för ekonomin .

Ni ska nu inte tro att ni blir av med mig under två veckor, för jag har en bärbar dator och tror ni att den ska få vara ensam hemma i ny främmande miljö, nej aldrig.  Jag har bredband i lägenheten, så mig slipper ni inte. Jag ska blogga med ljuvliga semesterfoton, mycket text kanske det inte blir, utan ni kommer att få drägla över foton som visar hur mysigt, skönt och ljuvligt jag har det.

Semester hemma blir aldrig som semester borta. Inga direkta måsten borta, hemma hittar jag alltid på något som måste göras. Jag lovar att vi kommer att må bra och kunna njuta av tillvaron, på våra tidigare resor tillsammans har vi alltid haft kul och många trevliga minnen som vi kan skratta och le åt idag.

Min tredje önskan en ny vårjacka lämnar jag därhän och den känns inte så viktig just nu, det får bli en höstjacka istället.

Margareta G som inte vet vad som händer med alla badkläder, samma varje år. Varför passar de inte när alla andra sommarkläder går att använda i flera år?

8 svar på “Så här såg min önskelista ut …”

 1. Ja, det känns otroligt härligt och det ska jag tacka min utrikeskorrespendent i Teneriffa för, vi hade aldrig kommit iväg nu om inte hon skickat tips på flygresor med tider och allt färdigt. Det var bara att gå in och boka och betala. Vi kommer att bo i en av hennes fina lägenheter, den med bredband, tur att hon är ett lika stort datorfreak som jag.

  Hon är en sådan där person som tar i tur med saker och ting direkt, speciellt för oss som inte är så snabba med att bestämma oss när det gäller våra egna drömmar och vad vi ska hitta på för trevligt, det är mycket snack och liten verkstad.

  Jag tycker också att det är svårt att hitta resor på nätet, det ska fyllas i exakt datum, både för hem och återresa. Det kan ju vara så att vi kan åka vid flera olika tillfällen beroende på när det finns en ”billig” resa. Det tar sådan otrolig tid, men ”min korre” hon hittar allt på nätet.

  Jag har en bra digitalkamera, en systemkamera, men jag har fortfarande inte lärt mig den ordentligt eftersom jag inte förstår och tagit mig tid att förstå när, var och hur och man ska ändra manuellt på alla inställningar. Den är ju också ganska stor att dra med sig överallt, därför har jag alltid med mig min lilla kamera i väskan, ifall att.

  Jag ska verkligen ha en underbar resa, men det är ju någon vecka kvar dit, fast tiden går fort.

  /Margareta

 2. Åh, så härligt att komma utomlands, även om jag bor i paradiset så vill jag så gärna resa och uppleva andra miljöer också och värmen, den riktiga, så man kan bada i havet, DEN vill jag ha!

  Dator, en alldeles ny vill jag också ha, och en riktigt bra kamera så jag kan, om jag lär mig, fota det jag egentligen vill!

  Ha en underbar resa… !

 3. Det blir trevligt med en dejt på söndag, vi höres på lördag, kanske tidigare på en blogg någonstans.

  Nu ska jag cykla iväg till sista dagen på mitt extra uppdrag. Det var -0,8 grader när Åke kollade tidigt i morse, det är bara att dra på sig vantar och en ordentlig jacka. Nu hade den där jackan behövts, det är för varmt med vinterjacka och för kallt för sommarjacka.

  Ha en skön dag idag och upplev någonting nytt och spännande i ditt arbete.

  /Margareta

 4. Samma fadäs har jag också gjort när jag färgat svart…..Jag hör av mig till dig på lördag för dejt på söndag kanske?
  Ha det bäst!

 5. Det här med att färga jackor, jag har ett totalt misslyckat försök i mitt minne. I min ”ungdom” hade jag en klart lysande cerise jacka som jag vill färga svart. Nu var katastrofen ett faktum. Tror ni att jag kom ihåg att kolla material och sömmar ordentligt. Nej, det var bara in i maskinen och en starttryckning, enkelt.

  Den jackan användes inte mer utan gick direkt till brännbart (fast så hette det väl inte då). Sömmarna var av någon slags nylontråd, många sömmar var det, som fortfarande lyste klart cerice. Idag hade det väl varit modernt.

  Sedan är det så här att jag har ingen vårjacka, mer fritidsbetonad ville jag att den skulle vara.

  Jag skulle nog tro att det går bra i helgen, vi har då inte planerat några större utflykter. Är du i Luleå i helgen? Hoppas bara att den tekniska hjälpen du behöver inte är alltför teknisk :)

  Det är skönt att höra av dig eftersom det har varit ganska dött hos dig, jag har inte varit så mycket bättre nu. Det har varit en hel del arbete den här perioden och soffan lockar när jag kommer hem, ikväll har jag sovit mellan 18.30 och 20.00 ungefär. Sari ringde och väckte mig, som tur var, annars hade jag nog inte kunnat sova i natt.

  Vi får höras närmare helgen om inte annat.

  Ha det bra var du än är i länet eller någon annanstans i världen just nu.

  /Margareta

 6. Inte speciellt, synd om mig alltså :). Det ska verkligen bli härligt, speciellt för sambon som har arbetat så hårt och mycket, under en lång period utan någon ledighet, tidiga morgnar och sena kvällar med mycket bilkörning.

  Jag älskar ju att vistas i vattnet, men så är jag ju fisk också. :)

  Det där med husvagn är inte något som jag trånar efter, en husbil skulle jag kunna tänka mig, fast absolut inget aktuellt idag. Det är ju stora skillnader mellan dessa fordon.

  Godnatt/Margareta

 7. Vet du vad? Har du någon gammal jacka som du gillar, men det är som fel färg. Varför inte färga om?

  Jag unnar dig allt gott på resan, som snart blir av. Riktigt bra att vi får följa med på bloggen, jag är ju inte själv så himla bra på att blogga när jag är borta.

  Jag skulle behöva lite teknisk assistens av dig till helgen, tror du att det funkar?

 8. Inget synd alls om dig…fast du får vara utan ny jacka. Så skönt för er att få resa, jag unnar verkligen andra att få njuta och fara bort till andra dofter, smak och utsikter.
  Jag har rest rätt mycket och känner mig nöjd med att vara hemma nu när jag inte orka med sånt. Men klart kunde jag beeeema mig till stranden med smekande sol och kluckande vågor så stack jag på en gång.
  Jag känner mig också glad över att du släpar med dig datorn så jag får ta del av dina tankar och upplevelser, det tackar jag för. När vissa bloggvänner reser bort så blir det så tomt.
  Vi pratar husbil/husvagn men är ännu i stadiet att vi bara pratar och tittar på bilder på internet. Undrar just om det är något för oss?
  Nu ska jag ta en fika..
  Kram

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.