Våren har lagt sig på tvären …

Våren har lagt sig på tvären riktigt ordentligt

och verkar inte veta åt vilket håll den ska fortsätta. Från helgens sommarväder, över +20, och morgonens -0,8 med hemska nordliga vindar, uppfattade jag det i alla fall. Nu känns det inte lika kul att bo i Norrbotten, trots att jag gillar vintern längtar jag alltid till sommaren när den hägrar runt hörnet, någonstans framför en. Det beror nog på att sommaren är några månader kortare än vintern och det är mycket som blir enklare på sommaren. Om vintern inte kommer när jag tror att den ska anlända inte blir jag lika besviken, för kommer gör den i alla fall. Till sommaren har man så stora förhoppningar, den ska vara solig, varm, vindstilla och så där underbart härlig som bara sommaren kan.

Var är värmen, vädergudarna får inte göra så här mot mig, varje år samma visa. Idag iklädde jag mig vinterjacka och handskar när jag cyklade iväg till sista dagen på mitt extra uppdrag, som jag haft i två veckor.

Det har varit lärorikt och trevligt. Branschmässigt är det helt olika den verksamhet jag arbetar med övrig tid.  Jag gillar verkligen att arbeta så här, det är nya upplevelser och nya verksamhetsområden, att få en inblick i allt detta ger mycket tillbaka och dummare blir man ju inte. Jag vill aldrig gå tillbaka och arbeta 100% på ett och samma ställe mellan klockan 08.00 till 17.00. Dag ut och dag in, varje dag året runt. Nej, nu när jag fått chansen att jobba med lite av varje och även sitta hemma och jobba en del av tiden, då mår jag gått. Jag jobbar inte mindre, men jag trivs bättre med mig själv och jag kan styra min tid på ett helt annat sätt.

Självklart beror det till stor del på arbetets karaktär och vilken roll man blir tilldelad och framförallt handlar det syvende och sist om arbetsmiljön och ledningen i det företag man jobbar, hur man trivs, inte minst genom arbetskamrater och chefens ack så viktiga roll .

Jag har fått chansen att se insidan av en verksamhet som jag aldrig tidigare haft inblick i , förutom att jag en gång på 90-talet köpt in tjänster av dem och den tjänsten var ungefär det jag visste om dem. Trots att det mesta varit rena grekiskan för mig, och fortfarande till stor del är det, har jag lärt mig och även förstått en del av den affärsgrenen. Ett mycket intressantare område än vad jag och säkert många med mig har trott.

Eftersom det är en till nästan 100% manlig arbetsplats har man ju alltid någon lite fördom och en har jag fått svart på vitt och får behålla och det gör jag för mig själv. Det är inget som stör mig nämnvärt men  en del andra skulle nog reagera på annat sätt än mig.

Imorgon börjar jag om på nytt och och växlar både arbete och arbetskamrater. Det känns roligt varje gång jag börjar om på en ny period.

Idag pratade jag med yngste sonen, som bor i Oslo, och han var på väg hem till Luleå för att hälsa på, samma helg som vi åker utomlands, han fyller år den dagen vi åker. Jag blev ledsen och tårarna låg och tryckte på, ett övertalningsförsök påbörjades för att få honom att komma  efter vi har kommit hem istället. Han lät inte omöjlig men flickvännen vill ju att han kommer och han längtar efter henne, men vi får se hur det blir. Jag såg att Norweigan kör ganska bra priser till Oslo, från Luleå, så jag får väl annars kolla upp det lite senare.

Margareta G som skriver:
-Gör bara såna saker som gör dig till en person som du själv skulle vilja vara med.

4 svar på “Våren har lagt sig på tvären …”

 1. Jag har ett omväxlande jobb idag trots att mycket är det jag jobbat med hela livet, administration liksom du. Varför är det omväxlande, jo, därför att jag nu på ”äldre” dar insett att det är viktigt att trivas, må bra och ta hand om sig själv mer och därför har jag valt att jobba 50%, med ett stadigvarande jobb jag fick i fjol. Där arbetar jag ca två veckor i stöten, oftast lite mindre. Det beror på hur långa dagar jag arbetar och hur effektiv jag är. :)

  Jag tar på mig kortare och mindre uppdrag genom tillfälligheter och tillfällen beroende på hur det passar in med mina 50%. Det jobbet ruckar jag inte på eftersom jag trivs mycket bra och får arbeta med det jag ska och under eget ansvar. Jag är mycket effektiv den tiden jag jobbar och är jag färdig efter 30% går jag hem, jag sitter inte av tiden för att uppnå 50% i timmar.

  Jag har liksom du arbetat i reception, växel och vet hur det kan vara. Fast jag skulle även idag kunna ta på mig sådana kortare uppdrag. Jag gillar att vara där det händer positiva saker. Som ansvarig för en reception eller växel är det du som ger första intrycket och mycket av det du ger till kunderna är också det som ger företaget en image. Service, service ser jag som ett av de viktigaste i företagets marknadsföring. Jag kan göra hur mycket flashig reklam som helst men finns inte det där lilla, lilla extra då är all reklam i världen totalt meningslös. Trots att jag brinner för layout och det estetiska vet jag ändå att det finns något som är större och bättre, service.

  Jag är öppen för det flesta förslag som jag känner att jag behärskar och mina idéer är många, att sedan realisera dem är en annan sak. Det kostar att förverkliga idéer.

  Hemmajobbet är både administrativt och utvecklande av mina egna intressen. Samtidigt som jag gillar administrativt arbete vill jag kunna utveckla mina övriga intressen.

  Hemma jobbar jag bl.a. med bokföring via Internet och det är nytt och spännande, nu kan både jag och min arbetsgivare gå in i bokföringen var vi än sitter i världen, det enda som behövs är en internetuppkoppling. Det finns lite barnsjukdomar idag men det utvecklas hela tiden.

  Jag har inget eget företag utan jobbar via andra företag som får betala min lön och även fakturera och ta betalt för mina uppdrag.

  Eftersom jag varit ganska ”slutkörd” och behövt en del tid att varva ner har detta varit perfekt och framöver kommer jag att arbeta och lära mig än mer inom mina egna intresseområden. Nu har jag ju min lilla bärbara som jag kan ha med mig när jag ligger i hammocken i stugan och njuter. Där kan jag koppla av och samtidigt förkovra mig i det jag saknar.

  Jag skriver lite kryptiskt om mina arbeten, det beror på att jag inte vill utelämna för mycket om de arbetsgivare jag har.

  Nu är snart hockey färdig så jag kan sätta mig ett tag innan nästa match och ta en kopp kaffe med min kära. Han svär ganska mycket just nu och det övriga han kallar spelarna i Sverige ska jag absolut inte skriva och berätta :). Någon riktigt stor feminist skulle reagera alldeles för kraftigt.

  /Margareta, som verkligen tyckte det var roligt när jag kom till jobbet idag, det kändes så länge sedan, 14 april var det sist.

 2. Låter som om du har ett väldigt omväxlande jobb, lite nyfiken blir jag allt över var du har lyckas hitta en sådan mix av både hemarbete och nya arbetsplatser hela tiden.
  Jag har haft eget och varit anställd så jag vet lite om skillnaderna. Ett jobb satt jag fast på som någon slags telefonist receptionist sekreterare vilket betydde att jag alltid fick sitta kvar tills arbetstiden var slut. Tänker på alla helger när de ”över” mig rusade iväg på många olika viktiga möten så där en stund efter lunch före ledigheter…hm, visste nog att de gick hem jag.
  Men alla längst ner i hirearkin de sitter sin arbetsdag var så säker, de ska jobba in om de ska gå någonstans.
  Kram

 3. Du får gärna gå på om det, jag vet att ni har ”sommar” och att det är shortsväder, det var det jag trodde det skulle bli här nu, ack vad jag bedrog mig.

  Även jag gillar verkligen den meningen och jag lever nog själv efter det skulle jag tro. Det gör de flesta människor, för varför skulle vi bete oss på ett visst sätt och sedan inte tycka att vi har gjort rätt. Oavsett om vi är snälla, omtänksamma, lyhörda, elaka, giriga eller maktgalna o.s.v.

  Vi väljer vår egen värld på det sätt vi vill att den ska vara, det kan ju inte vara så att vi beter och gör saker mot andra och sedan vill att andra ska agera och verka på ett annat sätt mot oss, eller kan det?

  Margareta G som ser att tiden redan runnit iväg och nu är klockan strax 07.30, cykla iväg till jobbet. Godmorgon

 4. Jag ska inte gå på om att jag springer och klipper gräs och ger hönsen klippet och dessutom gör det i shorts. Det är inte jättevarmt här, men helt okej för att vara i början av maj, och som sagt, shortsväder. Men, jag fastnar för dina sista rader… de är väldigt tänkvärda!

  Gnatt från en trött Jämtländsk Gotländska!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.