Många löv blev det …

Många löv blir det i Forsnäs

ifjol, skriver jag och mannen håller med. I år blir det granterat lika många. Nu drar vi till stugan i Forsnäs utanför Harads och krattar löv, men framförallt ett härligt bastubad efter en ”hård” dags arbete.

Det brukar gå ganska fort för mina krattkollegor är effektiva och snabba, här är det inte tal om några pauser, för dem. Min mor är den värsta arbetsmyra trots att hon är över 70 och inte har den bästa konditionen i dagsläget. Det går inte att stoppa henne när hon sätter igång med sina projekt. Själv är jag också ganska flitig, men utan mig skulle de ju inte ha alla foton som speglar alla tillfällen i livet, det vill de ju ha :) .

Jag ser i alla fall fram mot stugbesöket, bastubadandet och grillningen lockar mig nu så här på vårkanten. Vi får hopas att vädret är lite behagligare än det just nu är i Luleå, bara det inte regnar för då är det inte kul att ta fram krattorna.

När man ser vad jag packar med skulle man tro att jag ska på den värsta fotosafari, det är två kameror, stativ och minneskort, ett stort antal.

I Forsnäs by finns ett par som håller på med ett jätteprojekt som bland annat innefattar flyttning av ett gammalt stort hus, när de har stött på mig någon gång säger de alltid: -jaha det är fotografen som är på G. Jag har känner ingen i Forsnäs men många är de nog som sett mig med kameran i högsta hugg och de funderar nog vad jag sysslar med, det funderar jag själv också ibland :)

En trevlig pingst önskar jag till er alla och hoppas att ni har bättre och härligare väder än vad vi har. Åke får inte se någon hockey i helgen, jag tror inte att vi har kanal 6 i stugan. Jag tycker lite synd om honom men han vill gärna åka och få sig en riktig genomgång i bastun.

Margareta G som nu ska packa ner lite kläder också, inte bara tekniska prylar.

4 svar på “Många löv blev det …”

 1. Snö, var det just. Jag har haft vinterjacka och vinterhandskar idag när jag cyklade till jobbet!

  Det är 13e maj idag, fast 1977 på midsommarafton i Pite havsbad snöade det. Vi skulle sova i tält, men fick ta taxi hem till Luleå.

  Sommar nu, ja det vore inte helt främmande men om man går ut känns det ganska långt borta.

  /Margareta

 2. Ja, du Znogge 24-26 grader i skuggan har vi också haft, inomhus med hjälp av vedkaminen. :)

  Det har blåst ordentligt och varit riktigt kallt så krattningen var inte lätt, som tur var det betydligt mindre löv än i fjol och alla andra tidigare år. De hade nog blåst bort. I morse när vi vaknade kom nästa kalldusch, fast i annan form, det hade snöat under natten!

  Fast jag har varit och fotat på ett ställe, som alla ni ”sörlänningar” med 24-26 grader både i sol och inomhus, ska vara glada att stället finns. :) Jag återkommer om det.

  /Margareta

 3. Jag kan försäkra dig att vi har ett utmärkt väder här! Prognosen lovar att det ska bli runt 24 grader och sol. I morgon kan det klättra upp mot 26 grader. Även här blir det grillat men bastubad tror jag inte behövs;-)
  Önskar dig en fin pingsthelg i stugan!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.