Den ultimata TV kvällen …

 

Semifinalmatchen mellan Sveige och Kanada

pågår nu för sambon. Det började med första semifinalen i hockey VM mellan Finland och Ryssland, därefter ett ”pausprogram” med Nanne Grönvall och nu pågår matchen mellan Sverige och Kanada. Bilden ovan är ett foto av den pågående matchen.

Min sambo är en stor beundrare av Nanne Grönvall. Han gillar hennes sätt att uppträda, hennes livsglädje och även det hon sjunger. Visst gillar jag också Nanne, men kanske inte med den där blicken som jag sett att många män får när de pratar om, eller när Nanne nämns i något sammanhang. Jag har upptäckt att han inte är ensam och hon måste ha något som män gillar, som vi kvinnor inte ser. Det finns en naturlighet hos hennes som känns äkta.

Jag såg också programmet med Carina Berg som programledare i ”Berg flyttar in” .  Jag måste även skriva att både Nanne och Carina verkar vara sådana sköna, mysiga och roliga tjejer. Nanne, hon upplevs så härligt positiv, energisk och ”fruktansvärt” effektiv. Hur hinner människan med allt, att hinna kanske inte är så svårt men att orka och tycka att det är kul hela tiden, verkar det som i alla fall. Carina tycker jag om som programledare, hennes sätt att presentera och framförallt hennes rakhet och humor.  Hon verkar inte vara rädd för att säga vad hon tycker och hon gör det alltid väldigt professionellt,  med glimten i ögat. I alla fall hade jag önskat att jag sett fler av hennes program.

Jag såg programmet när hon flyttade in hos Bert Karlsson och det var ett avsnitt där hon tog fram saker och glimtade in hos en man som har omtanke, trots att många inte trott det och han vill inte ge den bilden till omvärlden, utanför Skara. Jag tyckte han se en hel del kloka saker och gjorde en del som jag också gillade.

För att återgå till sportens värld och hockey VM så förstår jag ibland inte mina nära sportfantaster, de säger en sak och menar tydligen en annan.  Idag pratade jag med min goda vän Sari som såg framför sig ett drömscenario i hockey-VM och det var drömfinalen nummer ett mellan Ryssland och Kanada, sambon hade samma åsikt. Jag var lite förvånad eftersom Sari hejar på Finland i allt vad sport heter och då menar jag hejar, hon ser allt och kan det mesta om idrott. Förklaringen, var att de ville se bra hockey i en VM-final och båda ansåg att Ryssland och Kanada var de två bästa lagen. Så långt var allt frid och fröjd. Första semifinalmatchen mellan Finland och Ryssland slutade som de ville, vinst till Ryssland.

Var de nöjda? Ne,j Sari skulle aldrig mer se på idrott, hon skulle ta pension från allt vad sportevenemang heter och hon tyckte att hon och min sambo skulle flytta till New Jersey och börja spela cricket. Jag föreslog att de kunde börja titta på curling, men det var på isunderlag, risken fanns att bli påmind om en av hennes tidigare stora passioner, hockey.

Jaha tänkte jag, Ryssland vann ju, vad är problemet? Det var nu nära till en drömfinal. Klockan 23.00 började nästa semifinal, den mellan Sverige och Kanada. Ganska snabbt började sambon att coacha det svenska laget och tala om vad de gör för fel, 1-0 till Kanada och svordomarna och suckarna bryter ut. Nu förstår jag ingenting, Kanada leder, och för att få den perfekta finalen så skulle det ju vara så?. Vad hade jag missat?

Helt plötsligt börjar Sverige tydligen att spela hockey och sambon lyser upp, jag får ett SMS av Sari där det står, -Det här kallar jag hockey! Nu förstår jag ännu mindre, ett stort frågetecken. Hon skulle aldrig mer se på någon hockey och nu verkar det som att hon tycker att det är bra att Sverige har börjat spela förstklassig hockey.

Dessa riktiga sportfanatiker förstår jag mig inte på, när de får som de vill då är de inte nöjda och tvärtom. Matchen mellan Sverige och Kanada slutade i alla fall som de sa att de ville från början och nu ska det bli spännande att se och höra fortsättningen av deras resonemang. Deras drömmar och förhoppningar går verkligen inte ihop med vad som kommer ut från deras munnar.

Min drömfinal hade varit Sverige och Finland, då hade jag suttit tillsammans med dessa två och tittat och lyssnat på dem, eftersom de hejar på olika lag. Sari ska ju inte se mer hockey så hon kommer inte att se varken bronsmatchen eller matchen om guldet. :)

Margareta G som tänker heja på Kanada i finalen eftersom Sari och sambon hejar på Ryssland, i alla fall har båda sagt det tidigare idag, men …

2 svar på “Den ultimata TV kvällen …”

  1. Vi kan faktiskt börja träna redan nästa vecka. I Los Christianos finns det ett ställe där pensionärerna spelar boule varje dag. Vi kan ju börja redan nu så är vi proffs när vi kommer dithän.

    /Margareta

  2. Jag gillar också Berg, men missade programmet igår. Hon är en skön tjej med mycket humor! Hockeyfantaster har jag aldrig förstått mig på. Däremot kollar jag på matcher ibland och då menar jag ibland.

    Sari och Åke bör nog allvarligt överväga möjligeten att åka till New Jersey och börja spela cricket, ett annat alternativ är kanske boule i Frankrike? Det skulle kanske lvara bra för deras blodtryck.

Tycker om din kommentar