Jag vikarierar nu som "utrikeskorre" på Teneriffa

eftersom ”min egen utrikeskorrespondent” från Teneriffa har åkt hem till Svedala har jag fått rycka in för att hålla koll på läget. Skickar ett litet bildkollage från gårdagens promenad. Det blåste ordentligt på Atlanten igår och vindsurfarna hade svårt att hålla sig ovanför vattnet, endast brädan var oftast synlig.

Ett starkt tips, som jag borde tänkt på eftersom jag visste att vi skulle promenera mycket. Köp inte nya skor och ta med dig om du inte gått in dem. Idag har vi haft lite ont i fötterna efter dagens promenad. Siestan idag var skön, nu ska vi strax dra vidare mot nya mål.

 Bildkollage från strandpromenad i Los Christianos på Teneriffa

Margareta G som njuter i fulla drag och hoppas att vädret blivit bättre hemma, framförallt varmare. Några av mina drygt 1 700 foton jag tog i går på vår promenad.

 

10 svar på “Jag vikarierar nu som "utrikeskorre" på Teneriffa”

 1. Livsglimtar – Jag skyller på slöhet och ork, men inte den orken som du har tappat just nu utan den som solen, värmen och promenaderna lånar av men samtidigt tillför ny.

  Förstår att det är jobbigt med allt och nu när sommaren är i antågande och vi alla behöver hämta kraft och lust. Jag läste på din blogg sent igår kväll, har bara snabbläst alla bloggar, men inte idas lyfta ”pennan” de senaste dagarna.

  Det kändes tungt när jag läste det du skrivit och hur otroligt jobbigt du har det. Däremot såg jag att ni blivit med husbil, men resan går visst åt fel håll :)

  Hoppas att du kryar på dig, det gör du och att du bättre kan börja planera för Österlen, fast ett vädersträck rätt :)

  /Margareta

 2. Maja – Fler foton, jag återkommer, kanske sent ikväll, är bara inne tillfälligt.

  Snygga, variationen är inte så stor, för menar du några andra snygga så ska du få det, vet inte om jag hinner lägga in dem innan jag kommer hem. Det går lite trögt med bloggandet härifrån. fast något ska jag åstadkomma. Vi är ju hemma innnan veckan är slut.

  Tiden, tiden …

  Jag vill egentligen inte komma hem än. Två veckor är för kort när man är som ”hemma” med egen lägenhet och allt finns, för att bo här hur länge som helst, fast för alltid.

  …men visst skulle jag längta hem någon gång, mycket, mycket.

  Jag läste på din lördagsblogg sent igår att det var varmt och härligt. Jag tror inte jag var in och skrev ner mina tankar till dig, fast jag ville. Det går lite långsamt här när man stannar upp ett litet tag.

  /Margareta som försöker orka blogga efter kvällen och de mänskliga foton jag ska ta.

 3. Hallå utrikeskorre!!
  Är nyfiken på fler foton av din underbara semester :) Lägg in några snygga foton NU! jag kan meddela att här är det också varmt och vackert. Sommaren har anlänt, hoppas att det håller i sig tills du kommer hem.

 4. Men så härligt det ser ut och fina foton du har tagit. Jag har mest haft besvär med mig själv och mina bihålor de senaste veckorna så jag har nästan glömt bort att skutta runt och både läsa och skriva. Hoppas nu att nya penicillinet ska funka bättre än förra kuren.
  Dig går det ingen nöd på ser jag och hoppas verkligen att du njuter och har allt gott.
  Kram

 5. Bittan – Tack för det tipset. Vi pratade igår när vi kom hem om att gå över bergen idag. Åke har gått iväg för att träna och han kanske är lite trött när han kommer tilbaka, vi får se. Om det var rätt berg han pratade om vet jag inte, men jag får se till att det blir så :) om inte idag kanske imorgon.

  I annat fall går vi eventuellt på ”lägenhetsfototur” idag. Då kan jag låna med boken till imorgon.

  Margareta

 6. Roffe – Visst är det härligt och för mig, som för första gången besöker ön är allt nytt.

  350 eller några tusen, det handlar om att du väljer ut de kvalitativa och resten kasseras om jag inte har helt fel. Jag slänger nästan aldrig ett foto, fast jag har blivit bättre med åren. Jag har även sparat på mig några stycken minneskort under min tid med digitalkamera. Alla mina kameror har samma sorts minneskort. Det är många liknande foto för att inte skriva nästan identiska :)

  Margareta

 7. Om du tar en promenad till El Rincon så finns där en bok om de flesta växter som är speciella för just kanarieöarna och i synnerhet Teneriffa. Då kan du också läsa om de ”torkade bananerna” som innehåller frön fö. Tog hem en ”banan” en gång men lyckades inte få fröna att gro. Ta med dig boken och gå över berget genom naturparken så får du uppleva en variation av de träd som finns på ön. Mimosan som blommade i mars kan vara öveblommad. Våren brukar komma tidigt!

 8. Härliga vyer och en himla massa motiv.
  Känner igen en hel del av de ni upplevt under promenaderna.
  Jag hann bara med ungefär 350 foton på 14 dagar, så där ligger jag i lä.
  Ha det, hälsar vi från Happis

 9. Sari – Självklart är det han, sa vi inte att figuren skulle slipas genom alla promenader snabba resultat här :) Fast för en annan går det lite långsammarre.

  /Margareta

Tycker om din kommentar