Sista gryningen …

Sista morgonen i Los Christianos på Teneriffa

Sista fotot i gryningen i Los Christianos på Teneriffa när vi höll på att packa in väskorna i taxin för färd 10 mil norrut till flygplatsen i Santa Cruz. Det var ett irritationsmoment att de i sista stund flyttat vår hemresa från södra flygplatsen till den norra, ”några” mil längre och till en betydligt högre taxikostnad. Sista ordet är inte sagt ännu och denna ändring medförde också att vi fick tillbringa en extra natt i Stockholm, inget ont om Stockholm, men när du är på väg hem och resplanerna omkullkastas tvärt kan det kännas en aning onödigt, med tusenlappar ”kastade i sjön”.

I alla fall gick det mycket smärtfritt hem och vi är nu hemma och funderar på var den där värmen som alla pratat om tagit vägen? Mamma, son och vänner, hur har ni haft termometern, upp och ner?

Margareta G som redan har börjat vänja sig vid att jag faktiskt måste vara i Luleå nu och inte kvar i Los Christianos och Teneriffa, trots kylan här hemma. Jag får ha kvar drömmar och förhoppningar att det blir ett återseende.

2 svar på “Sista gryningen …”

 1. Maja – Som du är jag ingen väntande person, saker och ting ska ske när det ska ske.

  Det jag däremot ser är hur vi svenskar förändras på en flygplats. Vi blir som barn på nytt, vi vill först in på planet, vi vill först ut från planet.

  Hur mycket snabbare lyfter planet eller hur mycket snabbare kommer vi från flygplatsen om vi är först in och först ut? Speciellt om vi har mer än handbagage, för garanterat kommer din väska sist, trots att du var först ut.

  Jag har en lösning på problemet. Det ska finnas skyltar och ordentliga instruktioner, för utropen hörs oftast väldigt dåligt på en surrig flygplats. Längst bak – först in, Längst fram först – ut. I turordning vad smidigt det skulle bli, ingen som står och stoppar upp för att få in sitt handbagage, hänga av sig kläder och dylikt på rätt plats och köerna bakom växer och alla försöker tränga sig mellan allt och alla.

  Jag kan göra klara stora skyltar till dem med bra instruktioner som alla förstår oavsett språk.

  /Margareta

 2. Det är himla tråkigt när hemresan tar lite längre tid än vanligt. I torsdags var vårt flyg försenat med en timme och jag höll på att gå upp i atomer! När jag är på väg hem – då vill jag hem snabbast möjligt. Så jag förstår din irritaion mycket väl.

Tycker om din kommentar