Söndagsmorgonen har passerat obemärkt

Kyrkstugor i Gammelstad

Eftersom jag sovit lite längre. Solen står inte klart på himlen som i går morse, idag har den helt förpassats bakom ett gråtyngt täcke som ser ut att förebereda sig för regn.  Det ser svart ut i horisonten, fast åt andra hållet ser det mer lovande ut. Det beror självklart på vem som betraktar molnen.  Lovande för mig som gillar soliga dagar och inte är beroende av något regn på något vis. Optimist en dag som igår, solklart planerar jag in en cykeltur till Gammelstad och spelmansstämman. Nu känns det inte lika lockande, att cykla. Spelmansstämman vill jag gärna ändå besöka men vi får se hur förmiddagen utvecklas.  Hade jagi hunnit hade jag även åkt till spelmansgudstjänsten. Nu har jag ett hår som måste tvättas och det tar sådan tid att få det torrt, många hårstrån har jag.

Ett besök i kyrkbyn i Gammelstad blir det i alla fall. Vet inte om vi åker ner till Hägnan, men kyrkmarschen klockan 12.00 vill jag inte missa.

Har i alla fall kokat morgonkaffet utan bulla, det gäller att ransonera. Det är tur att vi inte bor så nära ”vår” bulleverantör Pirjo, undra hur man skulle sett ut annars … i alla fall morgonstrupens guld är morgonkaffet.

Margareta G som utvecklar söndagen efter väder och effektivitet och samtidigt konstaterar att den här sommaren verkar man verkligen inte kunna lite på något väder alls. Vädret kommer alltid, men inte som man önskar.

2 svar på “Söndagsmorgonen har passerat obemärkt”

Tycker om din kommentar