Vilken dag det blev tillslut

 Kyrkmarschen på spelmansstämman

tänk vad vädret lurar oss ibland. Dagen har varit underbar, strålande sol och hög värme blev det trots morgonens prognos.

Vi hann med nöd och näppe till kyrkmarschen på spelmansstämman idag, lite sen och jag hann inte få några bra foton på spelemansfärden mellan Nederluleå kyrka och målet på friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad. Nu hade jag inte med mig annat än en ”lillkamera” och det går inte så bra att zooma in, därför  blir det som det blir. I alla fall var det mycket spelemän och även spelekvinnor och barn samt alla andra intresserade som gick med i marschen.

Jag tycker om att besöka kyrkbyn och strosa runt där på sommaren. Det är min barndom som finns där, sedan är det lugnt, vackert och fridfullt. Många små och fina hantverksbutiker, små fik och friluftmuseet Hägnan som bjuder på mycket fint.

Jag ser världsarvet Gammelstad och kyrkbyn som ett att de allra finaste platser Luleå kan erbjuda turisterna. Det måste Luleå ta vara på än mer än det gör idag.

/Margareta G som går igenom foton och kommer igen med fler från dagen.

 

 

3 svar på “Vilken dag det blev tillslut”

 1. Nu var jag så inne i mitt skrivande att jag glömde ”säga” att trots att ni är på väg åt fel håll i landet så hoppas jag att du fortfranda är lika nöjd med husbilen och allt runt ikring.

  Än en gång godnatt
  /Margareta

 2. Jag har ju legat på latsidan ett tag och nu har jag hur mycket som helst jag kommer på att skriva, skulle kunna sitta uppe hela nätterna också. Det går inte, jag är inne i en arbetsperiod så i veckan blir det nog ganska lugnt igen, i alla fall på dagtid.

  Just nu trycker det på i huvudet med allt möjligt, samtidigt som jag vill skriva om det som händer och det jag fotar just nu.

  Det jag känner att jag inte hinner är att läsa allt jag också vill läsa, lite har jag hunnit. Jag har missat så mycket när jag varit borta, men det kan semestern vara värd :)

  God natt /Margareta

 3. Nu är jag hemma igen… blir helt förskräck över den mängd du har hunnit skriva, jag har ju bara varit borta i några dagar.
  Min blogg är helt kass tekniskt har skrivit ett inlägg två gånger och får bara rubriken med. Blir så sur ska se imorgon om det är lika bra att jag skiver i word först och kopierar över. Sätta in bilder går inte heller…
  Kram

Tycker om din kommentar