Morgonen känns god …

Några fler

Ute lyser solen, även i mitt sinne inombords, och det känns som att det kan bli varmt idag, redan igår när jag cyklade hem från jobbet såg jag att människorna börjat klä av sig. Tänk att det är mitten av juni och jag cyklar fortfarande med vår-/höstjacka till jobbet på morgnarna, några morgnar har det till och med behövts tunnare handskar.  I alla fall får vi nu glädjas och hoppas att värmen kommit för att stanna, i alla fall någon månad.  

En annan har inte varit alltför aktiv med skrivandet den sista månaden. Lusten kommer och lusten går, så är det med allt här i livet. Våra egna passioner ligger inte alltid på topp och för min del har det varit orken att sätta sig ner och skriva som saknats. Idéer och uppslag finns det mycket av, kanske för mycket och då blir det lite rörigt i huvudet.  

Jag har sovit otroligt mycket sedan jag kom hem från min resa, har tidigare upptäckt att jag alltid reagerar vid minsta lilla miljöbyte, oavsett om det handlar om att komma hem från en lite längre resa i varmare trakter eller en dagstripp bara några mil åt något håll. Jag har även jobbat sedan jag kommit hem och nu har jag en ny anställning, inte ett nytt jobb utan jag har bara bytt arbetsgivare.

Den 1a juni påbörjade jag min anställning, själv befann jag mig på sydligare breddgrader och kom inte ihåg förrän mot kvällskröken att det faktisk var min första dag som anställd. Jag hade lovat (hotat) mina ”nya” arbetskamrater med att jag skulle skicka ett foto där jag, sittandes vid någon trevlig restaurang på Teneriffa i Los Christianos höjer en skål och ler pepparkaksbrun mot dem och njuter av min första anställningsdag.  Nu blev det inte så eftersom jag varken satt vid någon restaurang vid Atlanten den kvällen, inte drack någon skål och pepparkaksbrun, nja .

Idag har jag stigit upp tidigt, gör jag oftast, och börjat med att tvätta. Det är konstigt, det blir mer tvätt den ”varmare” årstiden trots att det är färre kläder som används, så är det i alla fall för mig. Jag har ingen tvätt liggandes från resan eftersom vi hade tvättmaskin i lägenheten i Los Christianos. Ändå blev det två fulla maskiner efter bara en vecka hemma, vi har också bra storlek på våra maskiner.

Resten av dagen ska jag uppehålla mig på vår balkong och göra lite fint, det blev lämnat när vi åkte iväg. Jag har varit och hämtat två handslipar för min köpmanskänk som fått lite missfärgningar på avlastningsytan p.g.a. av min egen klantighet och framförallt glömskhet.  Jag använder lådorna och skåpen i den som förråd för diverse småprylar bl.a. alla mina ljus, vid något tillfälle ställde jag två stora röda ljus på sin väg in i skåpet och glömde bort dem. Solen har gjort sitt och nu finns det svagt rosa fläckar som stör, dessa ska bort med hjälp av nämnda slipverktyg. Sedan ska jag måla ytan i en blå halvmatt lackfärg. Jag tror att det blir snygg med en färgklick i matchande färg till vårt balkonggolv. Nu ska det här torka i över ett dygn så någon färdig balkong lär jag inte få idag, men en början till något jag får göra klart senare.  

Tanken är att det ska bli min nya sommararbetsplats här hemma, jag har ju skaffat mig ett mobilt Internet abonnemang i veckan och det fungerar klockrent, än så länge och i alla fall här hemma. Det ska bli spännande att se om det även fungerar där jag behöver det, i stugan.  Vi har nämligen inte köpt någon router för trådlöst och det är inte så kul med en massa sladdar genom alla rummen. Det finns alldeles tillräckligt med sladdar överallt och inte en sladd till vill jag ha i mitt hem.

Nu ska jag gå ner och plocka upp min tvätt och göra lite annat morgonnyttigt, morgon och morgon, klockan har redan hunnit bli nästan nio. Tiden går fort när jag har roligt.

Avsändare Margareta som återkommer från någon plats i närheten, förhoppningsvis balkongen.  Hoppas i alla fall att det går lite snabbare med det mobila bredbandet än de 3 knop som är hastigheten för de båtar som passerar i vackra Kalix skärgård.

Ett svar på “Morgonen känns god …”

Tycker om din kommentar