Nu ger jag mig också in i FRA debatten

Men inte som mot- eller med, utan bara som en som funderar och inte vet vad den egentligen innebär i slutändan. Jag har absolut minuskoll på det som heter FRA-lagen. Det jag däremot kan konstatera är att det skapat en debatt och kraftiga reaktioner som jag aldrig varken sett eller läst tidigare i media, bland bloggare och alla andra åsiktsmaskiner överhuvudtaget. Det har skapat ett Sverige som jag önskar jag fick uppleva lite oftare bland oss svenskar. Det är härligt att vi kan visa våra åsikter och reagera så att det ger eko i landet och framförallt till våra framröstade politiker.

Jag har till och med hoppat över alla artiklar och inte läst någon blogg om FRA, däremot har jag sett rubrikerna och mycket handlar om lagen och de konsekvenser vi tror att den kan ge.

I media har de ställts frågor, ibland annat Aftonbladet och ”Vi 5” om för eller mot. Jag har inte svaren framför mig, men tror att de som svarade hade ett mycket vanligt svar på frågan: – Har man inget att dölja behöver man inte oroa sig. Oroa sig för vad, att man är en säkerhetsrisk för landet? Hur många är en säkerhetsrisk för landet bland oss svenskar?  Jag tror att promillehalten är låg, däremot kan jag misstänka att vi är ett flertal som använder oss av ord som kan vara ”misstänkta”. Ska jag då behöva kollas upp för att jag skriver om saker jag anser är viktiga för mig.

När jag Sms:ar eller e-postar min kärleksförklaring eller något annat till min kära ska andra ha rättigheter att läsa det? Allt jag skriver på bloggen eller i andra öppna forum är ju redan till allmän läsning. Vi vill ju ha ett ”litet” privatliv ifred, samtidigt som chansen är liten att de tycker att människan jag är intressant och Sverigefientlig. eftersom FRA står för försvarets radioanstalt kan det bara handla om rena säkerhetsbrott, eller? Alla andra brott jag eventuellt begår och skriver om kan ju inte vara aktuella för dem. Går jag mot röd gubbe, eller gumma i vissa kommuner, hur ska de då agera? Gäller någon angivelseplikt från deras sida, kan jag få böta för det i efterhand eftersom jag skrivit om det och faktiskt ”erkänt”?

Jag tror att vi har rätt till anonymitet i landet, till en viss del, när vi till exempel vill tipsa om något till media eller någon annan. Vad händer med allt det skyddet vi faktiskt har mot alla andra. Vill jag berätta något för en tidning exempelvis måste jag uppge min identitet men kanske inte fler behöver få reda på vem som tipsat.

Jag känner som att vår egen eminenta regering, som vi själva valt och röstat fram börjar likna det forna Sovjetunionen, nuvarande Kina m.m.  Vi har ju rösträtt ännu men vänta ett tag till så händer det kanske saker, vi behöver inte fundera utan det är bara att lyda.

I Aftonbladets ledare fredagen den 4e juli skriver Mats Engström i rubriken ”Statsminister utan kontroll” och det kan jag ge honom rätt när jag läser att Fredrik Reinfeldt sagt: det här handlar inte om sakfrågor och samtidigt skyllt på upphetsad media och okunniga kritiker. Självklart är vi, svenska folket som du blivit vald att leda, okunniga men vi har våra funderingar och det känns fruktansvärt illa att bli kallad okunniga av dig som är så långt ifrån verkligheten av majoriteten av svenska folket som man bara kan vara.

Visst kanske det är så att rädslan är betydligt större än förnuftet men det gäller också för regering och riksdag som röstat fram lagen.  Till de som inte var närvarande och ville rösta efter sin egen åsikt men inte tordes, skriver jag bara vilka fegskitar ni är. Ni är bara rädda om ert eget skinn och bryr er inte om de som röstat fram er till den position ni har idag. Ni har ett ansvar att närvara och ta ställning.

Margareta G som egentligen inte tagit ställning för eller mot fast jag skriver som att jag var mot, men jag har för dålig kunskap. Dessa rader är bara mina egna små reflektioner som jag skulle kunna skriva hur många sidor som helst om men väljer att avsluta nu.

I framtiden lämnar vi kanske IP adresser som avtryck istället för finger-, hand- och fotavtryck

PS Undra hur många misstänkta och Sverigefientliga ord jag nu lämnat bakom mig i denna text?

Tycker om din kommentar