Idag på Margaretadagen

Fruntimmersveckans alla underbara kvinnor
Fruntimmersveckans alla underbara kvinnor

 

Har vi hissat flaggan i topp här i stugan. Jag har hissat den, inte en tanke från början men visst när jag hittade vår flagga var den raskt på plats och nu känns det som en riktig sommar. Solen lyser från en klarblå himmel och flaggan vajar över ett av de svenskaste av de svenskaste flicknamnen i Sverige, redan i fornnorden användes Margareta flitigt, kanske mer än idag, och jag sitter här ute på gräsmatten och njuter av en underbar sommardag.

Vi tar det ganska lugnt, nästan alla. Mamma är igång med lite sommarstädning, hon har svårt att sitta still och bara… Sambon har suttit framför datorn och tittat lite på sina hästar och själv har jag lackmålat två pallar i de absolut klaraste rött samt min stubbe som jag tjatat om att måla till en vacker flugsvamp har också fått den röda grundlacken.  De vita prickarna på svampen får komma vid ett senare tillfälle.

Fruntimmersveckan, Sara – Margareta – Johanna – Magdalena – Emma – Kristina med tillägget Fredrik eller Jakob hur man nu vill börja eller sluta denna vecka, ska enligt talesättet vara en vecka då regnet ska finnas i luften och helst strila ner alla sju dagarna. Jag tycker mig ha märkt att det är precis tvärtom, för visst brukar denna vecka vara en av de bästa hos oss i Sverige. I alla fall har vi här i Forsnäs haft fint väder med början igår och prognoserna ser fortsatt bra ut.

Det är nog vi ljuvliga kvinnor i veckan, som lockar solen och värmen fram från regnet, rusket, blåsten och kylan som vi har haft här uppe i norr fram till igår.  Bättre sent än aldrig brukar man säga, men jag vet inte det. Snart är det augusti och på något underligt sätt känns det att hösten är i antågande. Jag är inte pessimist och augusti brukar vara en riktig högsommarmånad, men det ultimata i drömmarna är självklart att maj, juni, juli och augusti bjuder på högsommarvärme, med lite åska och regn mellan varven för att göra mysfaktorn inomhus riktigt hög.

Här är idyllen total, tyst och stilla som sig bör när jag vill njuta av ledighet och bara vara, som det så populärt kallas. Det enda som ”stört” tystnaden är grannen som har varit på flyghumör och flugit ovan ett antal gånger. Han gillar att flyga och ett enkelt sätt att färdas mellan utflyktsmålen, idag kan det bara ha varit sightseeing från luften.

Jag fortsätter nu och insuper resten av Margaretadagen i lugn och ro, kanske sätter jag på min låt ”Jag vill vara din Margareta” och hoppas att det är så. Barndomens Margaretavisa var mindre rolig när andra sjöng ”Rida rida ranka…”, men roligt var det, för de andra.

Margareta G som avslut tackar jag sambon för den mycket personliga namnsdagspresenten.

Till alla Sara-Margareta-Johanna-Magdalena-Emma-Kristina hoppas jag att er fruntimmersvecka flyter på lika bra som min har börjat. Speciellt till alla er rikiga pärlor, som namnet betyder, en riktigt bra dag.

8 svar på “Idag på Margaretadagen”

 1. Det är bara vi i familjen som inte brukar agera ”barnvakt” varken åt hundar eller barn.

  Jag skulle också föredra att ro, trots att jag inte vet om jag skulle klara av det idag. Motion inte helt fel.

  Hjortronen ja, du kan ju se mitt senare inlägg. Avvaktar några dagar, det låter positivt. Lite andrum, har ”beslutsångest”.

  En dotter som gjorde ett bra ”val” när det var dags. :)

  Rökt aborre, hade inte varit så tokigt :)

  /Margareta

 2. Eftersom det var Twin City festivals under helgen så frågade Henka om vi kunde agera ”barnvakt”.
  Det gick så bra med Chicco – den lilla hunden.
  Man kunde inte heller motstå turen runt Santa för det var ju så härligt varmt och nästan kavlugnt på vattnet.
  Samtidigt så fick en annan lite välbeövlig motion.
  När det gäller hjortronen så var de till 90% mogna, så vi fick endast ca litern. Avvaktar några dagar.
  Det var barnbarnet Evelina 11 år som uppvaktades med presenter och tårta.
  Fisketuren gav fyra små aborrar som fick återvända ner i havet.
  /Trevliga dagar, jomenvisst.

 3. Tack för det, att fira namnsdag var vi nog ganska ensam om i min barndom, jag vet inte ens om mamma numera kommer ihåg att vi gjorde det.

  Hundvakt, jag kan förstå åt vem och vilken ”liten” hund det gäller.

  Roddtur runt Santa? Hade inte du köpt en ny motor?

  Hjortonskogen – jag återkommer i ämnet under dagen, hm.

  Fisketur, det lät trevligt och fisken kan du spara till vi syns på fredag :).

  Vem har haft den goda smaken att föda barn på Margaretadagen, är det Pirjo, eller kanske något av barnbarnen?

  /Margareta som tycker att det låter som att ni har allmänt trevliga dagar, förutom …

 4. Grattis från oss i Happis.
  Fullt med aktiviteter även här, hundvakt, hjortronskogen, roddtur runt Santa och födelsedagskalas på Seskis.
  Slutligen en liten fisketur.
  Ha det.

 5. MajaPiraja – Tackar för det, jag skulle också stampa takten kanske till och med sjunga, tyvärr har jag inte med mig skivan och ids inte leta på nätet just nu.

  Väntar just på att strax gå in i bastun, Åke har tänt bastubrasan så snart får jag en riktig healing för kroppen.

  Solen ligger så fint över den spegelblanka älven. Visst ser du bilden framför dig med bastualtan två meter från älven?
  Kram från Margareta

Tycker om din kommentar