Ostindienfararen Götheborg har lagom till Lulekalaset …

lagt till vid södra hamn i Luleå. Eftersom vi var på Santasaari i fredags fick jag inte nöjet att se när Ostindienfararen seglade in i hamnen. Idag har jag varit förbi och tittat lite, men det var så mycket folk så något besök ombord blev det inte. Jag vet inte vad som skulle kunna locka mig att frivilligt ställa mig i den sådan kö, ingenting skulle jag tro.  Men visst är den mäktig och vacker att se på, vi får se hur dagen imorgon ser ut.

Jag hade glömt minneskort till lillkameran så det hade nog ändå inte lockat att gå ombord utan kamera, endast elva små bilder på stan idag sedan var minnet fullt. Det har aldrig hänt förut att jag gått ut och glömt mitt minneskort i datorn.

Lulekalaset går också av stapeln i helgen, fast utan mig som så många gånger förr.  Jag har bara varit dit en gång för några år sedan och visst var det trevligt men …

Det är inget som lockar mig nämnvärt, visst kan det vara trevligt att strosa runt och titta på och träffa människor men att gå på uppträdanden i den här kylan, just nu endast 10,5o, och knappt se något, nej tack.  Jag är inte någon person som tycker om att stå och se på artister som sjunger och uppträder i mörker, kyla och jag knappt ser dem. Jag vill ha lite mer organiserat runt mig när jag ska gå och se på artister och shower. Jag uppskattar mer att gå och se artister som får mig att skratta på ett eller annat sätt. Det kan vara sådan som exempelvis After Dark. Stand Up Comedy, en riktigt trevlig amatörteater eller varför inte norrbottniska Euskefeurat, Raj raj är också ett band som jag skulle vilja se uppträda, trots att jag förstår mindre än hälften av det som sägs på scen. Det är den typen av underhållare jag gillar att titta och lyssna på. Kanske någon av dem kunnat dra mig till Lulekalaset. Nu vet jag knappt vilka artister som ska uppträda, har inte kollat så noga.

Jag har aldrig varit något för festivaler och dylika evenemang. Det finns några kalas jag skulle vilja besöka men inte för artisterna utan för evenemanget som sådant.

Jag vet att de flesta tycker jag är dötråkig som inte går på Lulekalaset när det anordnas dylika tillställningar i stan, men kanske nästa år. I sommar har vi varit bort ganska mycket och det kändes inte rätt. Fast jag behöver inte sitta här och skriva och försvara mig över att jag inte är trött imorgon, att jag inte har ont i huvudet, att jag inte får något vettigt gjort under morgondagen, att jag inte sover halva dagen.

Däremot ska jag bjuda mina söner på restaurang i morgon då hoppas jag att pojkarna (och flickan) orkar stiga upp och även klara av att njuta av maten utan att vara alltför mycket dagen efter.

Margareta G som absolut inte börjar bli gammal utan jag har alltid varit sådan när det gäller stadsfestivaler.  Fast visst kommer jag att gå någon fler gång för det finns annat smått och gott som är inbjudande och underhållande.

Tänk på att ”Den som sover syndar inte” – okänd
men har kanske inte lika roligt 

3 svar på “Ostindienfararen Götheborg har lagom till Lulekalaset …”

  1. Visst är den mäktig! Min kusin med man var i Kina när den anlände dit och fick gå ombord. Väldigt spännande bilder men jag är inte själv så mycket för att stå i milslånga köer…
    Ha en fortsatt bra söndagskväll!

Tycker om din kommentar