Nu är ”fisketuren” över

 

Fisketur och fisketur, för mig var det en stund med kameran i Laxholmen, runt och kring kraftverket som försörjer stora delar av landet med elkraft.  Det är vackert trots att kraftverket till stora delar tagit död på Luleälven och dess naturliga flöde. Första bilden visar delar av den väg älven rann innan kraftverket byggdes.  

På fotot under ser man till höger Laxholmens camping en naturskön plats som är uppskattad av både husvagns- och husbilsfolk samt även en del tält kan man se där under högsäsongen.

För några veckor sedan läste jag ett reportage om Laxholmen och sommarcaféet, med en oviss framtid.  Det är synd för på Laxholmen i Forsnäs finns en bebyggelse med mycket gamla anor, de nuvarande uppförda under 1700-talet. Där finns ett flertal välbevarade byggnader såsom bl.a. stuga, rökbod, isbod, båthus samt ett flertal bodar. Här i området finns också ”engelska kanalen” och ett flertal fornlämningar. Ett av landets nordligaste labyrinter finns också här.

I fjol var jag och vandrade på den gamla älvbotten och det var spännande att se hur den ser ut och vilken växtlighet som finns där idag.

Det är svårt med marknadsföring att hitta den rätta vägen och de här duktiga entreprenörerna som de trots allt är har det inte lätt. Det gäller att överleva övriga tider på året också. Kanske ett samarbete och nya idéer med denne driftige man?

I alla fall var inte fisketuren så lyckad i alla fall inte långvarig för den store fiskaren, en laxöring hade han på kroken men den kunde släppa taget så någon nyfångad fisk till middag blev det inte, det får gå lika bra med korv idag.

Margareta G som snart packar väskan och drar mot Luleå för ännu några dagars jobb.

Tycker om din kommentar