En ny och spännande fotoutmaning

hittade jag på en blogg igår kväll. Fototriss heter bloggen med tre bilder på ett tema och en ny utmaning varje söndag. Det tänkte jag nappa på och se hur mycket snurr det blir i lilla hjärnan. Veckans utmaning låter så här, direkt taget från bloggen – underifrån – hur ser världen ut underifrån, eller hur ser kanske saker ut underifrån?

Vad ska jag jag lägga ut? Jag har fotat mycket blommor och annat underifrån men när jag funderade vidare så är ordet underifrån något mycket mer, därför bestämde jag mig för att inte använda någon av mina blommor och liknande foton utan tre olika teman i temat. Först en bild tagen underifrån – aspen i stugan. Andra bilden blir någon som ser på mig underifrån och känner sig mycket liten och en aning rädd – talgoxen på balkongen. Som sista bild valde jag ett första majtåg, människor som kämpar underifrån för att få den tillvaro de tror och kämpar för. Inga mästerfoton men det är ordet underifrån som jag vill synliggöra.

 

Det här var kul, jag gillar utmaningar och speciellt när det är foton i kombination med lite tankeverksamhet, det ska bli intressant att se vad söndagens utmaning blir.

Margareta G som nu måste sussa för att orka upp på jobbet i morgon bitti.

14 svar på “En ny och spännande fotoutmaning”

  1. Carina – Det känns kul att få en utmaning på bloggen, ibland tappar i alla fall jag lite av energin till skrivandet. Eftersom det ofta är jag och min kamera är det extra roligt med foton och att få fundera vad som finns i arkivet.

    Jag har många gånger symboler som alla kanske inte förstår och nu kanske jag kan ta fram några av dem och vad jag ser i bilder.

    /Margareta

  2. whatthefuck – Trädet inte bara ser utan det är mäktigt där det står bland björk och tall i stugan. Just nu är löven riktigt limegröna men nästa gång vi kommer ser det nog ut som bilden, nästintill i alla fall.

    Tisdagen har varit bra och snart är denna jobbperiod klar och jag övergår i någon vecka till andra sysslor.

    Margareta

Tycker om din kommentar