Nu är det klippt …

och det rejält, över trettio centimeter på längden åkte i golvet hos frisören igår. Det är som när jag ska flyga, jag gruvar mig och blir en aning orolig ett tag, funderar om jag ska backa. När det väl är gjort och jag landar känns det alltid så skönt. Likadant var det igår, jag började fundera och kanske att jag bara skulle toppa håret. När jag satt hos Anette (min frisör) bad jag henne klippa kortare och kortare, tillslut kände jag mig nöjd och förändringen är total. Knappt att jag kände igen mig själv i spegeln trots att jag haft den här frisyren för många år sedan och trivdes bra med den, speciellt andra tyckte om den och har ”tjatat” om att de vill se mig i denna enkla avklippta frisyr igen.

Det är fortfarande svårt att titta sig i spegeln, jag går förbi och tittar en gång till, är det där jag? Visst, men det tar nog ett tag innan jag vänjer mig. Jag har haft långt hår så länge och nu är det inte tal om att sätta upp håret i olika frisyrer efter humör och tillfälle.  Det känns bra och nu ska jag bara börja känna att det verkligen är jag för trivs gör jag men håret gör stor skillnad med utseendet.

Det var nog dags för en förändring för i förrgår när jag var och köpte mascara skickade butiksbiträdet med mig prover på antirynkkrämer. Annars brukar jag få små parfymflaskor och andra hudkrämer när handlar i kosmetikabutiker. Nu har det tydligen blivit dags för andra sorters krämer, det var både till ögon samt ansikte och hals. Jag måste ha sett otroligt glåmig och trött ut. Eftersom jag var på väg till Lush för att köpa deras härligt sköna ansiktsmask ”Mask of magnaminty” så var hon inte helt fel ute. Fast jag funderar i alla fall om hon gett proverna till en ung och fräsch tjugoåring.

Margareta G som nu får börja fundera på om det är dags för alla dessa föryngringskrämer eller om jag bara ska låta tiden ha sin gång och spendera pengarna på ett trevligare sätt.

2 svar på “Nu är det klippt …”

 1. Märtagreta – Jag har också alltid varit noga med min hy med rengöring, ansiktsmasker men nu var det faktiskt föryngringskrämer sådan där krämer som är anpassade till kvinnor med några + bakom åldern. De vänder sig till kvinnor i min ålder som är rädd för rynkor.

  Jag är inte rädd för rynkor, nu har jag ju inte så många, men jag vill ändå hålla mig fräsch så gott det går.

  Jag är inte beredd att betala flera tusen för en liten burk som enligt reklamen ska göra underverk. fast underverk med vad, jag vill bara ha en bra hy. Som du skriver, underhålla det man har.

  Jag har nog haft det flesta färger som går att färga i förutom de riktigt onaturliga, blått, grönt osv. Jag har till och med en gång blivit ganska ljus men det var ett misstag. Knallorange har det också blivit en gång, men inte medvetet.

  Eftersom jag är ”svart” naturligt håller jag mig till de mörka färgerna. Nu är det mycket mörkt med skiftningar i mörkviolett, tror jag.

  Vilken skillnad det kommer att bli ikväll när vi kommer till stugan och ska bada bastu, hårtvätten blir en ren fröjd.

  /Margareta som måste slita sig från datorn och packa klart.

 2. :-D Jag har alltid smörjt ansiktet, noga, pysslat och donat, är väldigt intresserad av skönhetsvård, men ser mig inte som ytlig ändå.
  Jag skulle däremot kosta på mig en ny garderob, men det är svårare att bli intresserad av, trots att allt faller i backen numera. Så mitt ytlighetsdrag håller sig alltså till att vårda huden. Jag ser det däremot inte som föryngringskrämer, även om de numera är det ibland, utan som underhållskrämer.

  Apropå håret, färgade nyligen håret mellanblont, har alltid färgat blont, då jag är råttblond och har varit livrädd för att vara mörkare i håret, fått för mig att jag inte passar i det. Nu har jag insett att min blonda era är över och jag blir också lika förvånad, glatt förvånad varje gång jag passerar spegeln. Kortare har jag dock inte vågat klippa mig, fast jag borde, säkert…

Tycker om din kommentar