Tättbebyggt och många bostäder …

har vi på tomten i stugan i Forsnäs. Varje vår är det fullbelagt och brist på hyresgäster har vi aldrig haft trots den glesbygdsproblematik som finns idag. Nu skulle vi behöva göra en helrenovering av bostadsbeståndet. Det bästa vore att riva och bygga nytt samtidigt som jag skulle vilja behålla charmen med de gamla bostäderna. Det syns att de är väl använda, de har sin historia. Alla ser olika ut och river vi och bygger nytt blir samtliga med stor sannolikhet likadana utan egen karaktär. Fast å andra sidan blir det enkelt för oss som hyresvärd att hålla rent genom olika typer av lösningar. Vi väljer nog inte att bygga själv utan lejer någon duktig entreprenör inom området, de finns. Idag har vi ett tiotal bostäder på tomten förutom våra egna.

Renoveringen måste ske på hösten eftersom de flyttar in tidigt på våren och mångfalden har varit stor beroende på läget, storleken på både bostad och ingång. Ju fler olika arter desto trevligare tycker vi att det är och månar om det. Blir det exakt likadana bostäder kanske vi tappar några hyresgäster och det vill jag väldigt gärna undvika.

Ett år var det sådan bostadsbrist att vi fick uppehålla en utedusch och dess upphäng till bostad åt en familj.  Värmen där måste ha varit näst intill olidligt för den sommaren var het, torr och solig. De verkade trivas och jag hoppas att de fick leva i fred där för övriga, både fåglar och djur som gärna hade velat komma åt familjen.

 Margareta G som funderar om vi inte ska avvakta med bostadsrenoveringarna till nästa höst och bara fixa till det absolut nödvändiga så att vi får behålla mångfalden och planera för det. Jag vill att vi ska vara rädd om den, de ger så mycket olika ingen art är som den andra och de berikar mitt liv på våren och sommaren i stugan.

4 svar på “Tättbebyggt och många bostäder …”

  1. Maja Piraja – Nej, jag ska inte göra mig ovän med någon jag känner, utan det går att köpa färdiga. På Kronan har det funnits några killar, men sedan det brann ner vet jag inte var de håller till och i Kaunisvaara ska det finnas en duktig man som gör sådana där bostäder. Du kanske vet vem det är. Sedan har vi ju Kjell …

    /Margareta

Tycker om din kommentar