Bilkörning och shopping …

har dagen idag bestått av.  Nu har jag ont i ryggen, fötterna värker och ögonen är trötta, det tär på kroppen att shoppa loss bland kläd- och skobutiker samt på IKEA i Haparanda. Jag är nog ganska välbehållen efter dagen när jag jämför med min mor som var helt slut när hon satte sig i bilen för att starta hemfärden. Hon orkade inte fortsätta i fler butiker för att leta efter en jacka till henne utan vi får ta en sväng citykärnan i Luleå nästa vecka för att fortsätta letandet.

Det var inte lätt att handla idag, två tunga paket innehållande två byråer som vägde … tungt vägde de i alla fall. Jag trodde inte att IKEA:s byråer kunde väga så mycket. Det var förvaringsshopping jag var på idag, två byråer samt två sänglådor blev de större inköpen sedan slank det även ner några sådana där små prylar som bara alltid hamnar i varukorgen. Några tidskriftssamlare till sambon, en liten present till en vän som snart fyller år, jag berättar efter födelsedagen, en stor röd bricka, inte vacker men jag var bara ute efter en riktigt stor bricka att lägga under datorn när jag sitter på något konstigt ställer och skriver, som nu.  För andra gången i mitt bloggliv berättas i denna blogg att jag köpt en diskborste på IKEA, den där prylen som alltid slinker med. I skoaffären ”hittade” jag två par stövlar som jag behövde akut, morgnarna och eftermiddagarna börjar bli kyliga och då behövs det lite andra skor.

Jag har upptäckt det här med min laptop, att det är perfekt att sitta och skriva i vardagsrummet, i soffan med benen i kors och en bricka med datorn ovanpå. Helt perfekt för då kan jag samtidigt sitta och lyssna när det är något intressant på TV. Problemet med min ”gamla” bricka var att den var lite för kort för att täcka mina behov. Jag har ju det mobila bredbandet kopplat till den bärbara och jag använder oftast ”vanlig” mus, vilket gör att längden var viktig, på brickan. Snygg är den inte, en röd plastbricka. En liten detalj, det finns två runda avsatser för en kaffekopp till exempel mycket praktiskt och bra.  Nu vet jag att många skriker ut att det är absolut förbjudet att sitta och dricka något vid datorn, men det bryr inte jag mig i. Nog om min röda plastbricka.

När jag skjutsat hem mamma åkte jag förbi Jula och köpte en brevlåda till sonen och var förbi honom med den samt två täcken, kuddar, ett syskrin och två burkar lingonsylt. Väl hemma slängde jag upp benen efter att sambon fått bära in de tunga inköpen. Precis när jag skulle ”smålägga” mig, ett nytt ord, ringde telefonen och sonen undrade om jag kunde skjutsa honom till Sjulsmark strax hitanför Piteå. På med kläderna igen, ut med bilen, hämta sonen och sedan i väg en tur till, åtta mil tur och retur.

Nu är jag less och trött, innan natti natti ska jag ta och dricka lite kolsyrat vatten från vår nya sodastream. Tack Birgitta för den, vi har fått hämta ut den på vårt utlämningsställe idag. Det blir perfekt för oss storhandlare av 1,5 liters petflaskor innehållande kolsyrat vatten. Jag vet att vi är stora miljöbovar i det fallet, men jag måste ha det varje dag.

2 svar på “Bilkörning och shopping …”

  1. Varje gång vi åker till IKEA kommer vi alltid hem med mer än vad som var planerat! Just att köpa byrå är både tungt och tar plats så det gäller att man har bärhjälp!
    Trevlig fredag!

Tycker om din kommentar