Ett vanligt sökord på nätet …

är tydligen ica med efterföljande ord, exempelvis som idag, tre sökningar hitintills på morgonen, – mat, annonser, ica.  Det har varit allt från sökningar på ordet glass till bara ordet ica.  Jag har dagligen haft besökare på bloggen som hamnat hos mig på grund av det inlägg jag skrev den 28e mars och hade rubriken ”Ica kvantum har premiär på mjuk glass”.  Det är ganska fascinerande att se hur personer hittar och hamnar, oftast av misstag, på bloggen genom att de söker något ord som jag har använt i mitt skrivande.

Ibland blir jag konfunderad över hur de kan hamna hos mig på vissa sökningar och kan tycka synd om personerna som faktiskt söker efter viktigare texter än de som finns på min blogg. Jag blir själv irriterad när jag letar och inte hittar det jag vill, fast ibland har det kunnat leda till något annat intressant. Det värsta är när man söker på ord som leder en till sidor jag absolut inte vill besöka, nu händer det inte ofta men sista gången var när sambon letade efter inredning till badrum och hamnade på en sådan här sida, visst var ordet han sökte med på sidan i en bild, men i ett helt annat sammanhang än han ville ha fram. Det går inte att ta sig ur de här sidorna utan att stänga ner hela nätet och börja om från början. Inte undra på att vi får se ett och annat när ett vanligt ordsök så här i reparationstider kan ge oss helt andra förslag.

De skulle vara kul att få kommentarer från människorna som egentligen inte tänkt läsa någon blogg utan söker efter fakta och mer konkreta texter för sökorden de använder.

Den här veckan funderar jag lite genom tillbakablickar över vad som hänt och vad jag skrivit under året, ettårsdagen för mitt bloggande är på tisdag och ett inlägg per dag har det inte blivit men jag hade nog kanske inte riktigt den ambitionen, fast visst hade jag hoppas att jag skulle klara av det.

Margareta G som borde gå ut nu i det här vackra vädret och inte sitta framför datorn eller de intressanta tidningar jag köpt, på ICA Kvantum i Luleå.

Ps. Jag vet inte om någon på Ica Kvantum i Luleå sett mitt inlägg, jag tycker i alla fall att deras annonser blivit bättre, eller så var det kanske så att de helt enkelt såg det felaktiga.

Fotot är naturen för ett år sedan den 18e oktober i stugan i Forsnäs.

Tycker om din kommentar