Vem vinner i kvällens match …

Luleå, Djurgården eller domaren? Jag har lagt in en dagens fråga på bloggen och den första blev hur kvällens match kommer att utspela sig. Efter alla turer kring Luleå och domare var jag tvungen till det alternativet.

Ikväll ska jag gå på min första elitseriematch på mycket länge. Jag hade aldrig gått om inte yngsta sonen, som är på besök i Luleå, ville att jag också skulle följa med på matchen.  Vill barnen ha med mig så ställer jag självklart upp. Det är ganska kul att gå på hockey, fast inte allt för ofta. Jag tycker för det första att det är ganska dyrt att betala 255 kronor en gång i veckan, eftersom mitt intresse inte är så stort, tur att det inte var mot Skellefteå (270 kronor). Ståplats skulle jag överhuvudtaget aldrig ens kunna tänka mig, när jag väl går ska det vara på en bra plats. Enligt sonens alla instruktioner om var platsen skulle vara belägen, när jag skulle köpa biljetter, så tror jag att jag har lyckats bra. I alla fall sa han, perfekt mamma, när jag talade om var vi fyra skulle sitta ikväll. Det blir son med flickvän och jag med sambo, äldsta sonen var inte intresserad av att följa med han är inte lika frälst som den yngsta.

Yngsta sonen berättade att en av hans tidigare lagkompisar numera spelar för ett lag i Norge och där bor han på ett ”lägenhetshotell” med all service som en ung grabb bara kan önska sig, egen städerska som städar varje dag, tvätten lär han inte kunna ta hand om i framtiden. Matlagning är tydligen något som inte heller står på schemat, restaurang ingår i boendet. Trots all den här servicen har han också en helt godtagbar lön för en kille i hans ålder. Ibland kan det vara bra att ”inte platsa” i Luleå hockey, men hade de valt att satsa på honom kanske det gått bättre för Luleå, vad vet jag. Luleå har varit duktiga på att ibland lyckas att välja rätt …

Glöm inte bort att rösta på hur du tror det går i kvällens match.

Margareta G som i alla fall ska jag dit och heja fram Luleå hockey till en riktig storvinst över ett av de lag som jag älskar att hata, Djurgården. Det har alltid varit så och jag vet inte varför.

Fotot är taget i början av 2005, vid en av de tillfällen när yngste sonen spelade med i Luleå hockeys a-lag.

6 svar på “Vem vinner i kvällens match …”

Tycker om din kommentar