En vit men ändå blöt …

första advent har det varit i Luleå idag. Snön har ”vräkt” ner, runt 0 strecket på termometern, igår var det -16 grader. Tur att det var vatteavstötande jackor vi hade på promenaden upp till Ormberget, för att kolla spåren för den framtida skidsatsningen. När vi kom hem var det bara att hänga upp allt på tork. Jag var in på affären och handlade på hemvägen, jag fick några blickar på mig, såg nog ut som att jag tagit en dusch eller ett riktigt maratonlopp. Men härligt var det i alla fall, det är sant det gamla ordspråket, det finns inget dåligt väder bara …

Några foton från en vit advent, inte långt jag såg förutom snöflingorna som var tunga och rejält blöta, även kameran fick sitt.

1a_advent

 

Margareta G som tycker om att marken är vit och att vi i år får en vit vinter. Det får inte bli varmare nu, jag säger bara stopp och belägg till vädergudarna som inte kan bestämma sig, som vanligt. Bor vi i norr eller inte, ibland funderar jag över vintern. Jag pratade nyss med en god vän som vill ha en grön jul, av förståeliga skäl.

12 svar på “En vit men ändå blöt …”

 1. Vilka fina bilder o jösses vad snö. Här har de lilla som kom (1 dm ca) försvunnit helt o hållet. Marken är bar igen o tempen ligger på plusgrader. Vi får nog en grön jul, de e vi vana vid här nere i söder.

  Ha en skön start på kommande vecka!!! den är snart här.

  Anki N

 2. Imse – Det är juligt just nu men det vita ligger i farozonen, vädret är en aning för varmt just nu. Det är det som är skillnaden mellan söder och norr, vi behåller den lite längre, förhoppningsvis.

  Josef – Du har självklart rätt, tyvärr – men jag önskar.

  Maria – Julkort, tja. Jag gör mina egna julkort har gjort så i många år. Jag vill gärna skicka julkort med riktiga kort förutom till de som jag bara har e-post till. Det jag trodde var att din brukare också var din arbetsgivare, det är ganska vanligt idag att de tar själv tar sig an arbetsgivarrollen.

  Anneli – Tack.

  /Margareta G

 3. Vilka undrbara kort du tagit, dom skulle passa utmärkt som julkort!
  Ville bara tacka för kommentaren på min fototriss och som belöning fick jag se detta!
  (Han jag hade med mig är inte min arbetsgivare utan ”bara” min vårdtagare, vi är mycket ute och går med honom så mina kort blev bara en liten extrabonus!) Ha det bäst där uppe i all snön! =) /maria_6909

Tycker om din kommentar