Idag har jag avslöjat …

den stora hemligheten. Jag har nämligen varit på besök och hittat det riktiga tomtelandet hos tomtemor och tomtefar med alla sina tomtar. Den hemligheten ska jag behålla, men en liten ledtråd – det ligger någonstans mellan Kalix och Haparanda mitt i den mörkaste skogen.

Vi förstod direkt att vi hittat rätt på vår resa, när det mitt i mörkaste skogen lystes upp av de mest fantastiska ljus och alla småtomtar som hälsade oss välkommen längs vår promenad upp till tomtestugan.

Tomtemor och tomtefar bjöd in oss in i värmen med uppdukat fikabord, sambons ögon lystes upp och glittrade när han såg alla kak- och bullsorter som stod serverade. Efter fikat bjöds vi på en promenad runt ägorna och fick se alla små detaljer som lyste upp i skogen med alla småtomtar som smålog och njöt av alla ljus och lyktor som fanns runt i kring dem.

Efter rundturen hälsades vi än en gång välkommen in och nu dukades det upp ett riktigt julbord från både Sverige och Finland som vi lät väl smaka och njuta av.

Jag hoppas att tomtemor och tomtefar läser detta och förstår att vi tackar för en trevlig samvaro tillsammans med dem och att vi fick träffas under juletid och se hur de har det hemma i sin nya tomtestuga. Har ni vägarna förbi oss i Luleå är ni hjärtligt välkommen att besöka vår enkla boning i stan och få smaka av vår stadsmat.

Ni andra som läser detta får här ett litet kollage från tomtelandet – utan att avslöja för mycket.

tomtelandet

Avsändare Margareta som nu är glad att stegen igår blev med lite råge, för idag har promenaden runt tomtens ägor inte blivit mer än 1 561 steg, nu glömde jag att sätta på mig stegräknaren från början men det är försent att gräma sig över det. En hel del steg har jag att ta igen imorgon. God natt och dröm sött, själv drömmer jag nog om tomtar, tomtar och åter tomtar, kanske en hel del ljus också.

2 svar på “Idag har jag avslöjat …”

Tycker om din kommentar