Snart ska vi väl uppdatera till 20.09 …

2_0

Det borde ju var så det heter, 20 står för århundradet och 09 för den 9:e uppdateringen av tjugohundratalet, har jag fel?  Nu verkar ju allt ha en siffra punkt och en siffra till. I min lilla värld står alla dessa siffror för uppdateringar och nya versioner av olika slags programvaror, nu finns de överallt. Till och med ostkrokarna finns i en ny uppdaterad version till 2.0, jag har tydligen missat den förra versionen 1.0 och alla uppdateringar däremellan.

Jag har en fundering om min blogg borde heta Avsändare Margareta 2.0 eller kanske 1.2. Så här ligger det till, jag har haft en blogg under ett halvår på en annan domän men bytte till wordpress i februari 20.08, nu blev jag tveksam ska det kanske stå 20.08.02 eller 20.08.2. I min verklighet skulle 20.08.02 bli 20:e augusti 2002 så jag kör i sådana fall på det sista. Varför funderar jag då över de förstnämnda alternativen? Jo, det är lite tveksamt huruvida min nuvarande blogg räknas som en helt ny version eller bara en uppdatering/förändring av min tidigare? Jag tog med mig alla mina tidigare inlägg så egentligen fortsatte jag bara med mitt skrivande där jag slutade på den tidigare domänen.  Fast, samtidigt så bytte jag helt domän …?  Vad händer varje gång jag byter en header eller en helt ny design, var ska jag sätta in den högre siffran?

Hjälp mig, jag behöver verkligen hjälp med alla dessa uppdateringar och nya versioner av allting i samhället.  En förklaring borde vara på sin plats, eller är det bara jag som inte förstår?

Hur ska jag kunna köpa ostbågar i framtiden när jag inte vet vilken version eller uppdatering jag köper. Tänk om jag köper en icke uppdaterad påse ostkrokar och de har gjort en liten förändring och där sitter jag och mumsar på den gamla. Eller om jag köper en helt ny version som smakar någonting helt annat än vad jag tycker att ostkrokar ska smaka, den nya versionen kanske smakar pepparkakor, så här i juletid, och det lär inte jag tycka är gott. Kan någon som har ätit de senaste ostbågarna 2.0 berättaa för mig om de är goda.

Avsändare Margareta som verkligen saknar tiden där jag visste att 4.05 på Adobes Acrobat var en uppdatering av ursprungliga 4.0 och alla andra programvaror hade ”liknande siffror”, jag förstod. Numera blir jag osäker på vad som är vad och vad det betyder.

Titta dig omkring både på nätet, bland reklamen, ja överallt dyker de upp de där uppdaterings- och versionssiffrorna. Från minsta lilla blogg till … Är det bara jag som inte är uppdaterad?

Snart ska jag i alla fall fira 2009, .

Tycker om din kommentar