Ur olika perspektiv, …

inte_alltid_som_vi_ser

varierande levnadssätt, erfarenheter och även genom annorlunda moraliska uppfattningar ser vi människor mycket olika på saker och ting. I dokumentären ”En annan del av verkligheten” får vi följa fem män från en liten ö i Stilla havet som åker till England för att ”studera” och leva med den engelska livsstilen och kulturen. Såg du inte programmet rekommenderar jag att se första delen här på SVTplay. I kväll klockan 22:35 sänds andra delen av tre på svt1.

Margareta G som inte tänker missa något av programmen och som de säger i programmet, vi kommer till de delarna av världen, filmar och gör våra dokumentärer nu gör de tvärtom. För dem att komma till England måste vara en betydligt större kulturkrock än det någonsin kan vara för oss. Jag tycker om den, en värme, en gnutta humor och många kloka och tänkvärda ord.

Allt är inte alltid vad det ser ut att vara, vi väljer det vi vill se både genom färg och form. Ögat kan lura oss många gånger.  Jag lovar att det är en riktig gran på fotot, fågeln är kanske lite mer tveksam …

4 svar på “Ur olika perspektiv, …”

 1. Åh men tack så mycket snälla du! Om du visste vad det värmer en ankunge=)

  Gott nytt år till dig med och jag kan säga att min nyårsafton blev jättelugn och skön och glad!

  Ang. Sodastreamen så hade vi en sån när jag var liten och jag älskade den. Jag är född -80 så jag hann väl kanske precis med att komma ihåg den. Nu är den åter hos mig i en ny modern tappning och jag är så glad så! Jag har de senaste två åren vägrat köpa hem bubbelvatten förutom vid nåt enstaka tillfälle. Som tex en fredagkväll istället för läsk eller om jag ska köra till och från nån fest. Nu kan jag med lite bättre samvete dricka bubbel…

  Ha en så himla fin början på året som nu är nio!

  Kram!

  1. Znogge – Den stod så grön och grann – men inte i stugan utan ute som fortfarande i marken och växer fortfarande. Nu kommer tredje delen ikväll och vi får se om de får träffa ”den store mannen”. TIll och med lillemans satt som fastklistrad framför TV:n efter att han sett det första programmet via datorn.

   /Margareta G

Tycker om din kommentar