De extra kroppsdelarna …

som inte är mänskliga men oerhört fascinerande och vackra. När katten är borta dansar jag på bordet och väljer en en riktig fototriss i  temat, triss i triss blev det. Helena på bildbloggerian ligger på Kanarieholmarna och har det bra i solen och värmen, förhoppningsvis. Då passar jag på att inte riktigt förstå temat utan gör min fototriss med egen tolkning.

Vi fick i förra veckan välja på genom – trekantigt – kroppsdelar och nu har jag strax fullföljt hela ordserien och kroppsdelarna har jag varit med på tidigare. Den gången valde jag en blandning av det mänskliga, som de flesta människor har, och en lite mer absurd och inte fullt så vacker syn av kroppsdelar, ett riktigt skelett som jag plockade fram ur garderoben.

Nu gottgör jag i alla fall renen och visar den manliga kroppsdelen som som gör den lilla renen mer ståtlig – hornen. Hästens vackra svans blir den andra kroppsdelen, ett av de vackraste hos hästen tillsammans med manen. Den tredje kroppsdelen blir mer exotisk, trots att jag fotat dem i Luleå, kamelens pucklar.

kroppsdelarna

Nu har jag mer än fullföljt temat i förra veckans och denna veckas tema. Här hittar du mina övriga bidrag i genomtrekanter och så slutligen här kroppsdelar, för andra gången.

Margareta G som inte riktigt har lytt Helenas uppmning, men ibland är jag inte riktigt läskunnig och hade lite för mycket tid tillgodo framför datorn. I morgon väntar kanske Trivagos sevärda platser– ska bli spännande att se vad hon hittar på.

22 svar på “De extra kroppsdelarna …”

 1. Jag hade svårt att bestämma mig för min favorit bland dina foton, men till slut föll jag ändå för renhornen, trots att renarna själva ibland kan vara mycket irriterande. :)

 2. Vid snabb anblick. Två hästhalsar i varsin riktning utan huvud, en märklig kropp, risig päls. Slutresultat: Två hästar som mår risigt.

  Klart som korvspad!

 3. Bra bilder Maggan….och lite lustigt blev det här! Kollade på bilderna först, trodde att kamelen var ett fotomontage av två hästar som mådde risigt innan jag förstod vad det var genom att läsa texten.

  Jag har en historia kopplat till hästsvansen. En av våra hästar var för många år sedan ruskigt svår att fånga i hagen. Jag och min syster lirkade och lockade, vi var båda mycket unga vid det tillfället. Till sist brann mina proppar! Resolut vrålade jag åt min syster att greppa hennes svans. Vad tror ni händer? Hästen kickade syrran i magen och jag var ett klantarsel, som kommit på den dumma idén :)

 4. Hej! Det är bra initiativ att lägga ut fototross trots att Helena är på semester. Hon la ju ut tre alternativ och någon av dessa kan ta till denna omgång. Min favvis här är kamelbilden:o)

 5. Min favorit blir tveklöst kamelbilden med de ostyriga pucklarna. Jag hade ingen aning om att de kunde dingla omkring så där åt olika håll.

  1. AKO – Visst kan de vara irriterande, men samtidigt så är det vägverket eller kommunerna som väljer om de ska salta vägarna till exempel vilket gör att renarna söker sig ut till vägarna. Här upp i norr behöver vi egentligen inte slata vägarna för våra vintervägar är perfekta att köra på utan salt.

   Jag vet inte om det var det du tänkte på med irriterande renar men jag kom osökt in på det ämnet eftersom vi diskuterar det varje gång vi kör längs E4:an uppåt.

   /Margareta G

 6. Den här bildserien var lite orättvis mot någon, vet inte vem. Men två visar rumpan o en ansiktet – välj själv vad som är mest fördelaktigt…hihi.
  Kameler är redigt latjolajbans, funderar på att skaffa några och ha på gården, så sista bilden blir en favorit för mig.
  Min älskling var iväg inåt ladet i höstas o körde förbi en gård där de hade Kameler, han trodde knappt sina ögon sa han, men de finns här o där i dessa trakter. Öland har de vet jag, men visst blev jag också lite undrande första gången jag körde förbi dem. ((Nej inte Ölandsdjurpark))
  Så varför inte Kameler hos oss också de vore ju festligt.

  Anki N

Tycker om din kommentar