Vinter och fågelskådning …

faglar

är inte någonting jag förknippar med varandra, inte med mina erfarenheter. Idag har jag i alla fall fått se ett stort gäng kråkor som suttit och väntat, på vad har jag ingen aning om. Kanske på fågeldamen, det verkar bli fler och fler i området och huruvida hon har påverkat det törs jag inte skriva någonting om. Jag har tidigare skrivit om damen som gillar ”sina” kråkor och måsar här – ”Varje dag året runt” och här – ”Jag mötte den lilla kråkdamen”. Kanske att det är tåget som slänger ut avfall strax innan stationen. Någonting är det som gör att jag tycker mig märka en stor ökning av kråkor i området.

I alla fall blir det inte mycket uträttat här hemma. Lilleman som är kvar hos oss har blivit sjuk och ligger med feber och hosta, sambon hostar och kraxar. I eftermiddags började jag själv med ett irriterande kraxande, tredje gången på ett halvår. Normalt för mig brukar vara – aldrig i princip. Snabbt tog jag en het dryck Paracetamol med smak av svarta vinbär och mentol, inte så tokigt. Det är synd att Lilleman blev sjuk under sitt besök i Luleå, mycket som ska hinnas med. Trots allt är det bättre att ligga hos mamma och vara sjuk än ensam i Oslo.

Sambon var in till ett par idag där mannen låg i magsjuka, han vände i hallen så snabbt som möjligt. De brukar vara snabba de där magsjukebacillerna och de är inte främmande för att cirkulera omkring överallt, så nu får vi se om de hann få fäste.

Jag börjar arbeta på onsdag och kommer att arbeta mer den här månaden genom att jag också ska till Stockholm i tjänsten och sedan vidare på annat uppdrag till Linköping. Några dagar ledigt hinner det att bli mellan Luleå och Stockholm.   Därför säger jag bara till alla eventuella virus och baciller som försöker slå rot hos mig, passa er för då blir inte jag lätt att tas med. Håll er på långt avstånd från mig, absolut säkrast för er själva.

Margareta G som ska koka vatten och dricka rykande hett kaffe, kanske inte det bästa mot hosta men det bästa för kaffesuget just nu.

10 svar på “Vinter och fågelskådning …”

 1. Hoppas ni känner er lite piggare vid det här laget nu! Hur som helst är det ju inget trevligt sätt att inleda det nya året på.
  Krya på dig!

 2. Usch, den där magsjukan vill man undvika till varje pris.

  Tack för dina kommentarer, du är så klok. Uppskattar dig jättemycket.
  Kram

  1. Imse – Nu bär det av till jourcentralen med Lilleman och jag har fått utskrivet ett slemlösande recept som jag hoppas att jag klarar mig på, det går tungt idag med andningen.

   Magsjukan – finns ingenting värre utav de sjukdomar som sprids just nu.

   Jag vet inte om jag är så klok men jag kan försöker förstå och speciellt om du eller någon nära har varit med om olika sjukdomar och besvär. Hoppas att du mår bättre idag, jag tittar in senare under kvällen. Trettondagsaftonen blir inget glitter och glamour. Tycker synd om lilleman som får sitta med oss en och inte träffa alla kompisar.

   /Margareta G

 3. Oj, hoppas maken din var snabb nog i vändningen! Baciller och virus vill man inte ha, och framför allt vill man inte ha magsjukan…
  Den här veckan är temat ”slott” inne på trivago.

 4. God morgon. Jag har alltid funderat ¨på hur det kommer sig att baciller har tider när de härjar överralt i landet, typ runt jul. Konstigt men de verkar alltid slå in. Hoppas de håller sig borta från dig nu när du ska jobba ”borta”.

  Trevlig Trettondagsafton!!

  Anki N

  1. Anki N – En godmorgon har jag inte haft, hostan har accelererat och nu ska jag hämta medicin före 17.00. Provade få tid hos läkaren åt lilleman, stört omöjligt – blev rekommenderade jourcentralen när de öppnar 17:00. Jag hoppas verklige att först och främst medicinen hjälper och att inte magsjukan kommer i min närhet.

   Tack men min trettondagsafton blir host, host och att ta hand om lileman. Bara TV lär det bli, inte ens god mat skulle jag tro.

   /Margareta G

  1. MajaPiraja – Tack själv och välkommen tillbaka till civilisationen. Hoppas att du haft det bra och roligt på alla aktiviteter. Fika, det skulle i sådana fall vara i morgon om det inte är öppet på tisdag. Vi kan höras imorgon.

   /Margareta G
   Ps har saknat dig på bloggen, som du kanske kan se =)

Tycker om din kommentar