När …

rattvisa

ska vi egentligen lära oss, att vi alla är släkt med varandra, att vi alla är delar av samma kropp? Vi kan inte få rättvisa i samhället, förrän kärleken till våra människor – oavsett ras eller tro – får genomsyra världen. Då ska det visa sig hur viktigt broderskap är. Inte förrän människorna upptäcker, att de har ansvar för varandra, inte förrän då kan vi uppnå rättvisa.

Skrivet av Helen Keller

Margareta G som sitter och reflekterar över vad som sker runt oss, just nu när vi sitter här i våra trygga varma hus, och med vetskapen att imorgon när vi vaknar är det ingen skillnad vi har fortfarande vårt varma trygga hem kvar. Vi har vårt val och kan skapa och tillfredsställa våra egna behov. Många har inte sina drömmar och förhoppningar kvar, de har försvunnit någonstans på vägen.

2 svar på “När …”

  1. Viktiga tankar. Vi är människor allihop. Samma drömmar, samma önskningar och samma behov.
    Fattig som rik. Vit som svart.

    Önskar dig en trevlig söndag, själv går jag till jobbet snart.
    Kram

Tycker om din kommentar