Måndagskväll och …

Genom glaskupan

nu har jag varit på resande fot i drygt en vecka. I morgon eftermiddag åker jag hem till Luleå. Det har gått otroligt fort, jag förstod inte riktigt att det var måndag idag.

Vad har jag då gjort i Stockholm och nu i Linköping? I Stockholm var jag tillsammans med mina arbetskamrater och vi jobbade i dagarna tre med olika målplaneringar, jämställdhetsfrågor, IT- och telefoni samt några studiebesök under dagtid. Kvällarna bestod av trevlig samvaro och mycket glada skratt. Måndagskväll tillbringade vi på restaurang Gondolen med en fantastisk utsikt. Vår trerättersmeny såg ut som följer, på begäran av någon, med service som verkligen får godkänt.

Förrätt – Laxcarpaccio med gremolatavinaigrette och tomatterrine. Dryck – 2007 Private Bin Riesling, Villa Maria Estate, Marlborough, Nya Zeeland.

Varmrätt – Murkelfärserat vildandbröst med potatiskroketter och portvinssky. Dryck – 2005 Grand Estates Merlot, Columbia Crest Winery, Washington States, USA.

Dessert – Kanel- och apelsin cheesecake. Dryck – 2006 The Noble Chardonnay/Semmillon, d’Arenberg, Australien.

Där var vi till det var dags att gå till Freys hotell och lägga sig för att orka med tisdagen. På tisdagskväll var vi på Stadsteatern och sågKristina Lugns pjäs – Nu mår jag mycket bättre. Jag vill inte ge någon egen recension på pjäsen för den måste ses och bedömas efter egna tolkningar och vi har ju alla olika smak om vad vi tycker om.

På onsdagen blev det lite strosande på city och ett besök på historiska museet och utställningen Maria – Drömmen om kvinnan.

I Linköping har jag jobbat lite och umgåtts, ätit gott och sett lite av gamla Linköping. Fast det gör jag fortfarande, ända till i morgon då det är dags att styra färden mot Luleå med tåg och flyg. Det är alltid trevligt med små mikropauser och vi behöver ett avbrott i vardagen och speciellt när jag får umgås med trevliga människor.

I Stockholm har jag inte fotat mycket, för att vara med mina mått mätt har kameran fått vila en del.

Avsändare Margareta som nu i alla fall kommit i takt med att besvara kommentarer och även hunnit med att läsa på några bloggar under dagen. Nästa gång vi syns och hörs med några ”riktiga” texter och inte bara foton, blir hemma i Luleå och framför min egen arbetsplats. Samtidigt som jag tror och hoppas att jag är en aning efterlängtad.

I glaskupan speglar sig platsen där jag varit de senaste dagarna och fortfarande är.

Tycker om din kommentar