Fel sak på fel plats …

vid fel tillfälle, får jag tillägga i veckans fototriss.  Veckans utmaning ska spegla ämnet och detaljer som inte hör hemma just där de finns vid fototillfället.

Min fototriss speglar lite av miljöförstöring och vårt enorma slöseri. Hur kortsiktigt vi människor ibland tänker, ellerhur vi inte tänker.

Vad som är fel sak på fel plats kanske inte är riktigt rätt med mitt första foto, men om jag lägger till orden vid fel tillfälle så känner jag att jag prickat rätt.  Fotot är taget vid mitt tidigare boende där det alltid så ut så här på vintern trots att vi hade ett cykelgarage. För det första tycker jag att det är fruktansvärt nonchalant av de boende, samtidigt kräver de att det ska skottas och hållas rent från snö. Hur ska en traktor kunna fixa det? Sedan kan jag inte förstå att människor inte är mer rädd om sina ägodelar, en cykel kostar ju trots allt några tusenlappar och inte är den helt fräsch efter en vinter under snö med omväxlande blida och kyla.

Andra fotot – kanske någon som fick ett däck för mycket och inte orkade fara och sopsortera det på anvisad plats. Är det tänkt som någon angöring i hamnen är det fortfarande på fel plats vid fel tillfälle. Ett däck åldras inte till det bättre under vinterhalvåret, utan borde förvaras som sig bör till det är dags att plocka fram det igen.

Foto nummer tre – något som ligger och rostar i vattnet, en dunk av något slag som kanske kastats ut från båten, för att slippa ta rätt på det när jag kommer i hamn, enklast så.

Fel sak på fel plats

Avsändare Margareta som tycker att min triss i veckan speglar hur samhället har börjat fungera med några få ord … fast dem låter jag vara oskrivna idag.

Ps. Jag tror Helena på bildbloggerian ser nappar och små barn överallt just nu, det gjorde jag i alla fall vid den tiden det begav sig.

Tycker om din kommentar